Primarul Rotaru și Iulian Luca vor să facă super Grădină Zoo la Alexandru cel Bun


Primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru și Iulian Luca (președintele Asociației Nicu Albu) au anunțat azi un plan foarte îndrăzneț: realizarea unei Grădini Zoologice moderne, în comuna respectivă.
Există și un teren, care are un proprietar privat, pretabil pentru un asemenea proiect. Terenul este de 7 hectare, are cadastru și este degrevat de orice sarcini, la câțiva kilometri de Aqua Park, după cum a precizat azi Ion Rotaru în conferința de presă pe care a susținut-o alături de Iulian Luca.
Mai exact, terenul poate fi vândut de un lichidator judiciar, prețul estimat fiind de 3-4 euro / mp. Asta ar însemna un preț total de circa 210.000 – 280.000 euro pentru întreg terenul.
Deocamdată, Asociația Nicu Albu (al cărei Comitet Director a votat tot azi pentru realizarea acestui proiect) nu are banii disponibili nici pentru terenul respectiv nici pentru realizarea Grădinii Zoo dar cei care au susținut conferința de presă au declarat că așteaptă ca acestui demers să se alăture și alți oameni interesați și măcar banii pentru teren să fie adunați printr-o chetă colectivă. Nu este exclus ca apoi realizarea propriu-zisă a Grădinii Zoo să fie făcută fie printr-o finanțare europeană, fie printr-un parteneriat cu diverși investitori.

Tot azi, înaintea conferinței de presă a avut loc o actualizare a componenței Comitetului Director (3 foști membri decedând în ultimii ani), președinte este tot Iulian Luca iar Ion Rotaru a devenit președinte de onoare.
După cum a mai punctat Rotaru, intenția noului Comitet Director este de a lărgi activitatea acestei Asociații, „s-o facem metropolitană”, iar Luca a completat amintind că fostul primar Nicu Albu este înmormântat în comuna Alexandru cel Bun.

D.V.
sursa foto – Turn TV

2 thoughts on “Primarul Rotaru și Iulian Luca vor să facă super Grădină Zoo la Alexandru cel Bun

  1. Stimate domn,dupa ideea cu bordelurile din Piatra Neamt,mai ai una la fel de stralucita! De ce nu te incui tu intr-o cusca metalica,sa poata vedea si copiii cum arata un dinozaur???? Ce naiba ai de iti place sa sechestrezi fiinte vii???? Inteleg ca nu esti prea normal,dar hai sa trecem peste ideea asta de zoo….tie ti-ar place sa stai la cusca si sa arunce lumea cu biscuiti in tine?????

  2. Asta au nevoie locuitorii comune, de animale ….pentru prosperitatea locuitorilor nu ar atrage fondurile europene

Lasă un răspuns