Primarul ” Popa Prostu’ „! A luat doar 29 de voturi!

primar0Să fii primar în funcţie şi să pierzi la alegeri se mai întâmplă. Asta e esenţa democraţiei şi a alegerilor libere. Sunt şi în Neamţ cam 25% dintre primari care şi-au pierdut funcţiile în urma scrutinului din 5 iunie, marea lor majoritate „la baionetă”. În cele mai multe cazuri, „perdanţii cu ştampilă” s-au clasat chiar pe locul 2, cu peste 30 sau chiar peste 40 de procente…

Dar ca un primar în funcţie să piardă alegerile cu un procent mai mic decât marja de eroare a unui sondaj (adică de 3 la sută) nu s-a mai întâmplat în Neamţ, de la Revoluţie încoace. Unicatul e reprezentat de Iulian-Gheorghe Ciubotaru, primarul (încă) de Dochia.

Mai jos, rezultatul alegerilor pentru funcţia de primar de Dochia, validat de B.E.C.

DOCHIA
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT PĂDURARU CONSTANTIN 470 40.86 %
PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ PASCARU VASILE 352 30.60 %
PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL VĂDUVA GABRIEL 225 19.56 %
UNIUNEA NAȚIONALĂ PENTRU PROGRESUL ROMÂNIEI COJOCARU SORIN-IONEL 32 2.78 %
PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN CIUBOTARU IULIAN-GHEORGHE 29 2.52 %
CANDIDAT INDEPENDENT STAMATE VASILE 26 2.26 %
PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR MOLDOVANU DAN 16 1.39 %

 

Iulian Ciubotaru a câştigat alegerile la Dochia, în 2012, din postura de candidat USL, ca membru PNL. Au fost în această perioadă voci care au susţinut că respectivul nu ar fi devenit totularul ştampilei de primar dacă nu ar fi fost echipa PSD din comună, cea de la PNL, condusă de el fiind una mediocră. Evident că Ciubotaru a respins astfel de aserţiuni, anunţând că va arăta el la alegerile din 2016 câte voturi va lua.
Şi, pentru că nici PNL-ul nu-i făcuse vreo statuie, cu puţin timp înainte de a se intra în campanie electorală, Ciubotaru i-a lăsat pe liberali cu ochii în soare, trecând la PER, evident cu tot cu o parte a echipei sale.

Rezultatele sunt cele de mai sus, cu măreţul candidat devenit un fel de „Popa Prostu” electoral obţinând doar 29 de voturi, adică doar 2,52 de procente.

„Nici neamurile nu l-au votat!”, spun acum, cu cifrele pe masă adversarii săi. Cert este că situaţie e oricum de tot râsul. Ciubotaru a fost şi cap de listă a PER pentru Consiliul Local. CL Dochia are 11 membri şi PER a depus lista completă, de 11 plus rezerve, adică 14 oameni. Dacă luăm în calcul că o familie are în medie cam 4 oameni în mediul rural din Neamţ, din care cam 3 cu drept de vot, rezultă că numai candidaţii din lista PER şi familiile lor ar fi trebuit să aducă 14×3=42 de voturi. Ori Ciubotaru a luat abia 29. Ca fapt divers, lista PER pentru Consiliul Local Dochia a adunat 38 de voturi, deci au fost 9 oameni care ar fi vrut PER în CL dar au votat alt candidat la Primărie decât Ciubotaru.

Fostul primar (în curând) de Dochia este, oricum, un personaj interesant. Câteva articole din presa nemţeană arată cu ce s-a remarcat acesta în mandatul de primar:

JAF ÎN BANUL PUBLIC.  Un primar şi-a dat ILEGAL spor de radiaţii de calculator!
Sute de sms-uri pe zi între primar și consiliera personală
Afacere cu cântec și dedicație la Primăria Dochia
NEAMŢ: Scandal la Primăria Dochia
Primarul de Dochia ”colindat” de A.N.I.
Primar cu 3 telefoane de serviciu pe aceeași rețea!

Daniel VINCA

cop dochia primar

 

Comentarii Facebook

One thought on “Primarul ” Popa Prostu’ „! A luat doar 29 de voturi!

  1. Ciubotaru o nulitate care s-a cocotat in fruntea comunei prin FRAUDA…

Lasă un răspuns