Primarul PNL, dublă măsură: (In)competentul Triboi, EXECUTAT, (In)competenta Bosovici, PROTEJATĂ!

Actualul primar de Piatra Neamț, Andrei Carabelea (PNL) folosește măsuri diferite când judecă (in)competența directorilor firmelor Primăriei Piatra Neamț. O demonstrează din plin două episoade absolut comparabile pe fond în care primarul a folosit măsuri diferite: într-un caz a dat cu pumnul în masă (la figurat), a acuzat public, a cerut demisie de urgență iar în celălalt caz face postări pe facebook în care recunoaște problema, invocă diverse motive dar nu arată nici cu degetul măcar spre acest al doilea director.

Cei doi directori tratați atât de diferit sunt George Triboi (ex-Publiserv) și Ruxandra Bosovici (Urban).
Și dacă, pe fond, cazurile sunt foarte asemănătoare (activități prestate „la mișto”, deși firmele respective sunt sub contract cu Primăria, există și o diferență, majoră și politică: Triboi se mișcase în campania de la alegerile locale dinspre PNL spre PMP (adică a rămas fidel lui Dragoș Chitic), în timp ce Ruxandra Bosovici s-a orientat mai bine, chiar face parte în continuare din stafful PNL Piatra Neamț, la ședințele pe online chiar alintându-l pe primar cu un diminutiv tare drăguț, după cum spun surse din tabăra liberală.

Câteva detalii despre cele două cazuri:

A întârziat Publiserv cu deszăpezirea? Triboi, DEMISIAAAAAA!


Se întâmpla la începutul lunii ianuarie iar problema a fost că Publiserv nu a intervenit anti-polei destul de rapid. „În dimineața zilei de marți, 6 ianuarie, pe străzile municipiului s-a circulat foarte prost din cauza poleiului. S-au produs 7 accidente rutiere. Ca urmare a carosabilului impracticabil, Primăria a fost sancționată cu avertisment de către Poliția Rutieră. Avem un contract de delegare de gestiune a activității de deszăpezire și combatere a poleiului, pentru care primăria și, implicit, comunitatea plătește suficient pentru a pretinde respect și responsabilitate din partea companiei Publiserv. Marți la ora prânzului l-am sunat pe directorul societății, George Triboi, și i-am cerut explicații. Mi-a spus că este în concediu. L-am întrebat de când și a devenit brusc cam incoerent. I-am cerut demisia, după ce mi-a sugerat că nu mai știe nici el când a muncit ultima oară pentru compania de unde își ia salariul. Ulterior, din informațiile pe care le-am obținut, am constatat situația aceasta era deja o obișnuință”, spunea atunci primarul Carabelea.

Deci de reținut: așa de supărat era primarul încât:
1.îi cere public demisia directorului pe care îl acuză de incompetență.
2.transformă din condei „tamponări” în „accidente”.
3.încurcă zilele, nu a existat ziua de marți 6 ianuarie ci ziua de miercuri 6 ianuarie…

Și nu doar în acel articol din Vestea (foto de mai sus) ci și în Mesagerul sau in emisiuni tv (Vestea Tic-Tac; Jurnal FM – moderator Cezar Filip, Cafeaua de dimineață – moderator Valentin Bălănescu), Carabelea a tunat și a fulgerat împotriva lui Triboi, îi cerea demisia de 3 ori pe zi. Triboi – ca toți managerii în risc de a le fugi scaunul de sub fund, s-a ascuns un pic prin niște concedii medicale sau zile libere și abia peste vreo 3 luni a plecat de la Publiserv.

A lăsat Urban orașul sub buruieni? Bosovici? Csf? Ncsf…

Așa cum Publiservul era sub contract cu Primăria pentru întreținerea carosabilului pe timp de iarnă, Urban (firmă tot a Primăriei) are contract cu acționarul unic pentru întreținerea spațiilor verzi, mai exact pentru cosire.
Și dacă despre polei poți invoca scuză ca a venit așa, mai brusc (și nu ai ținut noaptea șoferii în garaj de aiurea, că înseamnă cheltuieli) despre buruienile care trebuie cosite ziua și care nu au crescut peste noapte, ce motive ar putea fi invocate?

Ei bine, aici la motive s-a remarcat nu directoarea aflată în culpă ci primarul care a ieșit public nu să acuze (ca în cazul precedent) ci ca să scuze. Într-o primă postare (20 mai), Carabelea numai nu plânge de mila firmei Urban care – ca să vezi – nu găsește cosași pentru angajare.
Nu suflă nicio vorbuliță despre directoarea de la Urban, despre calitățile unui manager care nu onorează un contract ci el, primarul, o face pe agentul de recrutări și face apel la cosași să se angajeze la firma respectivă.

Am scris în Vestea despre aberanta situație, am amintit că (in)competenta directoare este și o sinecuristă absolută (este și membră în 2 CA-uri, la alte firme ale Primăriei) și, așa de bine a înțeles primarul situația jenantă în care se pune protejând un director cu pile la partid încât, aseară (24 mai) a revenit cu o nouă postare în care povestește frumos despre întâlnirile lui cu cosașii.
E de râs dar și de plâns… Urmăriți printscreenurile cu cele două postări și remarcați dvs. dacă onor primarul își permite să o deranjeze fie și măcar cu o singură virgulă pe directoarea-sinecuristă de la Urban:

Este evident că dacă rămânea fidel principiilor enunțate în cazul Triboi, primarul Carabelea ar fi trebuit să arate, ferm și acuzator, spre directoarea care nu a reușit să angajeze oameni pentru coasă (apropos, gem birourile de la Urban de tăietori de frunze la câini).
Drept e că unii mai pricepuți în administrație spun că această Ruxandra Bosovici ar fi un fel de Elena Udrea a administrațiilor Chitic și Carabelea. Și nu e vorba de coafura blondă ci de cum a tot primit funcții și sinecuri (directoare la Urban, CA-uri la Publiserv și Locativserv), de acum a fost mereu protejată de PNL (Piatra) Neamț.

Așa că dacă primarul Carabelea își face timp (știm, are o agendă încărcată) și pentru o clipă de sinceritate – nu ca postările de pe facebook care mint prin omisiune! – s-ar putea privi în oglindă și să răspundă PE BUNE la o întrebare retorică:
în cazul Ruxandra Bosovici nu a vrut el să fie corect cu cetățenii și să acuze ce e de acuzat sau nu a fost lăsat de unii care butonează de deasupra lui?

Daniel Vinca

Lasă un răspuns