Primarul (PNL) Carabelea, ieri: „Nu mă consider ținta unei campanii CJ-PSD!”

Primarul Andrei Carabelea nu se consideră ținta vreunei campanii de sorginte CJ-PSD. Asta a spus ieri primarul, în conferință de presă, răspunzând la o întrebare punctuală Vestea, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, tot el acuza „laboratoarele PSD”.

Vestea – Ați simțit în ultimele 6 luni că ați fi o temă aparte pentru o acțiune concertată politico-administrativă de la CJ-PSD?
Andrei Carabelea – Nu, nu am acest sentiment. Există presupuneri dar pe mine mă interesează să-mi fac treaba administrativ, pentru pietreni. Nu am intrat în jocuri politice pentru sau în dezbaterea unor orgolii de această natură. Pur și simplu mi-am văzut de treabă și apreciez că lucrurile au funcționat până acum. E ceva ciudat în zilele astea. E doar un episod, o situație care, sper eu, să fie și greșit înțeleasă.

În urmă cu fix 2 săptămâni, pe data de 19 aprilie, într-un live difuzat pe pagina de facebook a Primăriei Piatra Neamț, primarul Carabelea acuza o întreagă acțiune regizată de adversarii politici, folosind expresii precum „operațiune specială PSD” (cu trimitere apăsată la războiul declanșat de Putin în Ucraina) sau „laboratoarele PSD”, filmarea fiind realizată lângă un teanc cu 2300 de cereri pentru locuri de parcare depuse de cetățeni până în acel moment.

Îmi imaginez, si cred ca asta este si realitatea, ca toata aceasta situatie este determinata si gandita cu minutiozitate în laboratoarele PSD, care au declansat o operatiune speciala împotriva Primăriei Piatra Neamt, iar victime sunt de fapt pietrenii, spunea primarul pe 19 aprilie.

Ambele filmări (și cu conferința de presă de ieri dar și cu mesajul primarului foarte supărat de acum două săptămâni), la finele acestui articol.

În conferința de presă de ieri, până să se ajungă la întrebări, Andrei Carabelea a declarat că nu-și explică nici acum de ce Prefectul a atacat în contencios HCL-ul referitor la parcări: „Situația parcărilor de reședință este suspendată de mai bine de două săptămâni, odată cu sesizarea instanței de către Instituția Prefectului. De atunci, împreună cu colegii din Primărie, am pregătit toate documentele necesare pentru validarea unei noi strategii. Adică lansarea în consultarea publică, receptarea propunerilor, stabilirea termenilor și aprobarea în Consiliul Local.
Nu înteleg care este motivu real pentru care a fost sesizată instanța. Pentru că refuz să cred că cineva și-a dorit să blocheze una dintre principalele reforme ale administrației pe care o conduc de până în acest moment și una din temele de interes public major.
Sunt 19.000 de familii vizate de această reformă a parcărilor de reședință și eu refuz să cred că cineva a făcut-o dintr-o dorință de a face rău acestor oameni. Eu nu am mai auzit vreodată de vreo reformă, de vreun act normativ blocat de Instituția Județului Neamț pe motivul că nu ar fi fost îndeplinit termenul legal de 30 de zile pentru consultarea publică. Conform Legii 52 din 2003. Lege care invocă un termen de 10 zile pentru primirea propunerilor. Noi am respectat acest termen pentru primirea propunerilor, am avut sute de propuneri. Le-am luat pe toate în considerare. Cea mai bună dovadă o constituie difereța majoră între regulamentul pus în dezbatere publică, inițial, pe 18 februarie și cel supus votului în ședința de CL ulterioară, inclusiv prin amendamente făcute chiar în timpul ședinței chiar de subsemnatul”.

Primarul a punctat și modificări care au intervenit apoi în legislație, pe „cazuri urgente”, și lipsa de sancțiuni pentru nerespectarea termenului de dezbatere publică: „Cu toate acestea, pentru că vrem să corectăm situația și vrem ca pietrenii să nu aibă de suferit, sau măcar să le reducem disconfortul, am trimis săptămâna trecută o adresă către Instituția Prefectului și i-am cerut domnului prefect să ne comunice punctul de vedere cu privire la aplicabilitatea punctului 7 alineatul 13 din Legea 52/2003 cu privire la posibilitatea de a aproba noul regulament și noua strategie cu privire la parcările de reședință din municipiul Piatra Neamț în procedură de urgență. Încă nu am primit niciufel de răspuns, niciun fel de reacție și mă bazez că acest răspuns va veni, cel puțin odată cu răspunsul pietrenilor. Pentru că de astăzi lansăm în consultare publică, din nou, regulamentul, caietul de sarcini și toate documentele aferente strategiei pentru delegarea în gestiune directă a serviciului de administrare parcări de reședință”.

Mai jos, VIDEO cu conferința de presă de ieri (întrebarea Vestea și răspunsul primarului, la minutul 24.05):

Mai jos, VIDEO cu mesajul de acum 2 săptămâni în care Primarul Carabelea acuza – foarte iritat! – „operațiune specială PSD” și „laboratoarele PSD”:

 

D.V.

One thought on “Primarul (PNL) Carabelea, ieri: „Nu mă consider ținta unei campanii CJ-PSD!”

 1. Lasand la o parte aceasta discutie despre ”parcari”care a monopolizat toata activitatea Primariei multumita parazitilor din PSD,vrem sa stim care este stadiul”reformelor”in administratia locala si la Politia Locala pentru ca vedem ca nu se face absolut nimic.Politia Locala este inexistenta in acest oras unde fiecare face /parcheaza unde vrea fara sa fie sanctionat.
  Este o debandada totala si o durere mare in cot din partea Politiei Locale care nu face nimic.
  Politia Locala nu este in subordinea Primariei?De ce nu se desfiinteaza daca nu face nimic in acest oras?
  De ce platim”consilieri” la Cabinetul Primarului care habar nu au de nimic iar in plus enerveaza pe toata lumea cu raspunsurile fara nici o gandire sau logica pe care le dau.De aia sunt platiti din banii nostri dl.primar Carabelea,sa ne enerveze?Asta e reforma?
  De ce se intarzie cu declararea castigatorilor acelui Plan de Mobilitate?Nu eram in criza de timp cu executia lui?
  Ce este de analizat luni de zile?Se face autostrada suspendata in oras cumva?
  Astea cred ca sunt subiecte importante pe care vad ca nimeni nu le abordeaza.

Lasă un răspuns