Primarul Pavel, după 0 lei de la CJ: „Acesta este respectul pe care Mădălina Ciubotaru și deputatul Șerban îl au pentru roznoveni!” VIDEO

Alocarea a 0 lei de către CJ Neamț (la propunerea lui Ionel Arsene) din sumele defalcate din impozite și TVA pentru orașul Roznov este, în opinia primarului Vasile Pavel, o oglindă a respectului real pentru comunitate din partea Mădălinei Ciubotaru (vicepreședinte CJ Neamț, președinte Pro România Neamț, șeful real al Pro România Roznov, fiica fostului primar) și a deputatului Ciprian Șerban (șef PSD Neamț, contracandidat perdant la alegerile locale din 2000).

Roznovul este singurul oraș din Neamț are a primit 0 lei la această bugetare (celelalte orașe cu primari PNL – Piatra Neamț și Roman – au primit câte ceva, foarte puțin în comparație cu raportarea la UAT-uri cu primari PSD, apropo de populație sau alte criterii).
Roznovul este unul din cele 6 UAT-uri (5 cu primari PNL, unul cu primar Pro România) care au primit 0 lei, iar dacă în celelalte cazuri (vezi subiectul Timișești) s-a vorbit în spațiul public despre răzbunări directe ale lui Ionel Arsene, în acest caz primarul roznovean spune că nu ia în calcul așa ceva ci se gândește doar la „opera domnișoarei Mădălina și a domnului deputat”.

„Comportamentul meu față de PSD a fost mai mult decât perfect. Am pus viceprimar de la PSD, nu am putut să pun vice de la Pro România, în perioada respectivă. (…) Roznovul, fiind oraș, avem mai multe cheltuieli decât orice comună pentru că avem aici Evidența Persoanei, Liceul, centrul de Permanențăacum și Stație de Pompieri a lui ISU Neamț, toate aceste instituții deservind nu doar populația din orașul nostru ci și pe cea din comunele învecinate. Puteau să țină cont de lucrurile astea, nu politic ci pe adevăr.
Dacă am avut o discuție cu domnul Șerban, nu înseamnă că de acum trebuie să fie 0 Roznov.
Rușine ar trebui să le fie celor care reprezintă Roznovul în PSD și în Pro România”, a spus primarul Pavel în emisiunea „Cafeaua de dimineață”, de vineri.

„Acuma nu mai știm dacă Pro România este în PSD, nu este în PSD, intră în PSD, iese din PSD (…) Știți cum e, Pro România e ca o femeie din aceea care se schimbă, ziua e la serviciu, noaptea e la distracție…”, a completat ironic moderatorul Valentin Bălănescu.

Primarul a punctat că deși răzbunarea politică îl vizează pe el, cei care au de suferit sunt roznovenii: „Au de suferit oamenii din Roznov, din Slobozia, pe care-i reprezintă Mădălina acolo (N.R. – la CJ Neamț). Deci ar fi trebuit măcar din bun simț, nu pentru Pavel. Deci banii aceștia care se dau de la Consiliul Județean nu ar trebui politizați. Ar trebui dați ținând cont de problemele comunităților, cum vă spuneam mai devreme și de acele cheltuieli. Suntem, practic, un oraș în devenire și ar fi trebuit să țină cont și Consiliul Județean”.

Jurnalistul Bălănescu a punctat și că Roznovul e pe lista 0 („E totuși inexplicabil de ce sunteți pe lista neagră, doar dacă uni se uită înapoi cu supărare la rezultatul de la alegeri…”). Rachiuna la care se face referire ar putea fi generată – asta e aluzia clară – de faptul că Pavel i-a învins în alegeri și pe Ciprian Șerban și pe tatăl Mădălinei Ciubotaru, la o diferență de scor consistentă.

” (…) Domnul deputat are o funcție importantă în Parlamentul României, politic stă mai bine și decât domnul Arsene, adică ar putea chiar să-l cheme un pic la ordin, <băi nu dai în Roznov și tu niște bani acolo?> Chiar aș vrea să văd scena asta”, a punctat la fel de ironic Bălănescu…

„Eu cred că a fost invers: ia nu da, să nu facă nimic ăla acolo… Așa se aude în oraș. Că-și doresc să nu facă Pavel prea multe că se tem că apoi rămân aici (NR – adică ar câștiga un nou mandat). Dar eu le spun că <traiul bun nu-i de durată>.
E rușinos pentru un oraș care are deputat și vicepreședinte la Consiliul Județean să se întâmple așa ceva ca să încerci să faultezi personal primarul. Practic nu am eu nicio treabă, aici e vorba de comunitate. Să vadă roznovenii cine ne conduce sau cine ne-a condus până acuma în Roznov (aluzie mai ales la Mădălina Ciubotaru despre care se spune că atunci când era tatăl ei primar, ea profita de acest fapt). Acuma când vreau să schimb ceva, măcar 50 (NR – de mii lei) să fi văzut. Dar nu, zero! Asta spune tot”, a mai spus Pavel. (emisiunea ]n format video, la finele articolului).

Ulterior, într-o declarație dată în exclusivitate pentru Vestea, primarul Pavel a completat: „Este o evidentă răzbunare politică. Ce e halucinant este că din dorința de a-și plăti astfel de polițe personale, cei doi – Mădălina Ciubotaru și Ciprian Șerban – calcă efectiv în picioare interesele roznovenilor, a comunității de la care au primit atâtea. Să fie primit! Dar oare ei se simt mândri de faptele lor? Eu mă întreb ce inimă poți avea să votezi, cum a făcut domnișoara Mădălina, 0 lei pentru Roznov și 500 mii lei pentru o comună de lângă Roman, cu popuație un sfert față de Roznov? Sau ce inimă a avut domnul deputat să vadă că onor consiierii județeni PSD – ajunși acolo și prin voturile primite la Roznov! – au votat, la fel, 0 lei, pentru comunitatea în mijlocul căreia a copilărit și s-a format? Dar nu știu eu ce gândesc ei sau ce au în suflet, eu văd – ca toți roznovenii – doar rezultatul acțiunilor lor”.

Una peste alta, situația de la Roznov este tot mai „veselă” de la o zi la alta. Astăzi, majoritatea ostilă primarlui din CL Roznov a votat ÎMPOTRIVĂ la un proiect de hotărâre care urma să reglementeze situația câinilor fără stăpân din localitate.
Câinii vagabonzi sunt tot mai mulți și mai agresivi în ultimul timp dar majoritatea PSD1 + PSD2 (Pro România) a preferat să blocheze orice rezolvare a situației, pe același principiu că propunerea vine de la primar și – după cum spune același Pavel – pentru că… ar urma să construiască Arsene un mega-adăpost județean.

Ce și cum construiește Arsene observă toată lumea (inclusiv PSD-iștii) care au văzut sute de poze cu machete cu noul spital județean cu heliport (ba cu 15 etaje în curtea unde este cel actual, fie întins pe o suprafață generoasă la marginea orașului) sau au văzut halul în care au ajuns pseudo-spitalul de la Lețcani sau mărețul Pod de la Luțca.

Că aceasta e imaginea mărețelor citorii marca Arsene…

Dar, până atunci, cine răspunde dacă un copil sau o bătrână sunt atacați violent sau chiar nenorociți de astfel de patrupede?

D.V.
sursa foto – facebook, Mădălina Ciubotaru / Lică Pavel

N.B. – evident că persoanele menționate în declarațiile primarului Pavel beneficiază de dreptul la replică, dacă apreciază că este necesar (adresa de mail a redacției le stă la dispoziție).
Deși, ca amănunt: au trecut 5 zile de la declarațiile făcute (video prin telefon) la emisiunea de la Mesagerul și cele două personaje vizate nu au avut, în acest interval, nicio reacție. O vorbă veche spune că „și tăcerea e un răspuns…”.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.