Primarul Motfolea se joacă cu Consiliul Local de-a plastilina! Şedinţă extrordinară convocată şi anulată!

Opriţi Planeta şi cereţi un control psihologic primarilor în funcţie. Pe unul din primele locuri ar trebui să fie, musai, primarul Vasile Motfolea, de la Rediu, o comună din Neamţ în care administraţia locală şi şedinţele de Consiliu Local au devenit un fel de joacă de-a plastilina.

Azi ar fi trebuit să aibă loc o şedinţă extraordinară de CL, în care caracterul urgent al şedinţei era dat de dorinţa primarului Motfolea (care este şi şeful Organizaţiei Locale PSD) de a avea „viceprimarul meu”. Consilierii locali au fost anunţari încă de vineri, prin telefon, de şedinţă şi de ordinea de zi. Azi, subordonaţii primarului Motfolea au anunţat „La loc, comanda!”, şedinţa nu mai are loc.

Cel pe care primarul Motfolea îl vrea schimbat este viceprimarul Vasile Braiş. PSD-istul Motfolea are 10 voturi în CL, liberalul Braiş – doar 5. Anul trecut, pe la finele lui iunie, Braiş a fost ales viceprimar. După vreo lună şi jumătate, cei 10 PSD-isti (dintre care 3, noi, care luaseră locul celor acuzaţi de tradare) au votat debarcarea vicelui. Brais a contestat in instanţă şi a cerut si suspendarea actului administrativ pana la pronuntarea pe fond.

Justiţia a analizat doar cererea de suspendare si a aprobat-o, drept pentru care Braiş s-a întors de câteva luni pe funcţia respectiva (urmand ca daca castiga si procesul pe fond sa primeasca daune din bugetul local). Ei bine, pe acest fenomen, primarul Motfolea dorea o noua demitere a viceprimarului, prin voturile consilierilor care ii sunt subordonaţi de partid.

Culmea e că, într-un fel, nu e rău că s-a răzgândit cu şedinţa de azi. Pentru că atâta vreme cât procesul nu e judecat pe fond, a-l schimba acum pe viceprimarul repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească care menţionează „până la judecarea cauzei de fond” este, juridic şi pe româneşte, „nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”. Adică, PENAL. Adică primarul îi băga în încurcături penale pe consilierii PSD numai pentru dorinţa lui de a avea „viceprimarul meu”.

El, primarul Motfolea, este cercetat într-o cauză penală (vezi AICI Un primar hotărât: procurorii îi bat în poartă dar el vrea schimbarea vicelui! MOTFOLEA, CERCETAT PENAL!). Oare vrea să-i tragă după el şi pe consilierii PSD de tot se joacă de-a şedinţele astea cu demiterea viceprimarului?

Vom reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns