Primarul Micu nu-i rămâne dator deputatului Bulai: „Demagogie USR!”

Primarul romaşcan Lucian Micu (PNL) îi dă o replică acidă deputatului USR Iulian Bulai (care-i ceruse demisia, în condiţiile în care municipiul are apă pe sponci, de câteva zile), edilul punctând că în astfel de situaţii de criză se vede cine sunt cei care se implică pentru rezolvare şi cine sunt cei care comentează, demagogic, de pe margine.

„Când apare o situatie de criză, de orice natura, sunt oameni responsabili care actionează, si oameni care doar comentează. 

Primaria municipiului Roman a asigurat aprovizionarea cu apa in toate cartierele, Spitalul Municipal de Urgenta are asigurata rezerva de apa, rezerva de apa pentru hidranti este asigurata, iar apa este furnizata cu program, nu putem vorbi de lipsa aprovizionarii cu apa in totalitate”, a declarat pentru Vestea.net primarul din Roman.

Fără a-l nominaliza clar pe deputatul Bulai (dar aluzia este evidentă mai ales după ce parlamentarul a cerut demisia edilului), Lucian Micu a mai precizat: „Demagogia este acasa la USR care se pare ca este intr-o cârdășie cu PSD la Neamt, in conditiile in care respectivul deputat (daca este corect informat si de buna credinta) stie ca Apaserv este in subordinea Consiliului Judetean”.

Fără a minimaliza situaţia existentă (care, evident, e incomodă pentru orice primar), Lucian Micu a adăugat că administraţia locală acordă o atenţie specială şi şcolilor din municipiu: „Facem rezerve de apă si alimentează primaria toate scolile cu apa menajeră”.

De asemenea, pentru a răspunde transparent tuturor întrebărilor care vin dinspre cetăţeni, la obişnuita conferinţă de presă de luni, primarul Micu va avea alături de el şi un reprezentant al Companiei Apaserv care să ofere informaţiile tehnice legate de criza apei de la Roman.

Reamintim că, avaria respectivă a apărut în urmă cu câteva zile, la coloana magistrală care alimentează Romanul, dar într-o altă comună unde o firmă (Hidroterm) realiza o lucrare pentru acea localitate. Un salariat care lucra pe un utilaj a atins şi fisurat coloana magistrală iar o primă intervenţie a Companiei Apaserv la avaria respectivă nu a soluţionat problema, reparaţia urmând să fie continuată luni.

În tot acest timp, Primăria Roman a asigurat apă (menajeră) în cartiere, în containere din care lichidul poate fi luat de cetăţeni şi, la domiciliu, baxuri cu apă minerală bolnavilor sau bătrânilor netransportabili.

D.V.

One thought on “Primarul Micu nu-i rămâne dator deputatului Bulai: „Demagogie USR!”

Lasă un răspuns