Primarul Micu, mutare de ŞAH: vot în CL pentru rezilierea contractului cu Apaserv şi pro-furnizor de la Iaşi!

Primarul romaşcan Lucian Micu anunţă că a obţinut astăzi votul consilierilor locali, în unanimitate!, pentru rezilierea contractului cu furnizorul de apă nemţean Apaserv şi pentru începerea procedurilor ca noul furnizor să fie cel ieşean, Apa vital. Micu explică şi că a făcut acum acest pas pentru că are un motiv legal temeinic, situaţia din ultimele luni dovedind că Apaserv (Companie judeţeană cu acţionar majoritar Consiliul Judeţean) nu este capabilă să-şi onoreze contractul, să furnizeze apă non-stop.

„Au trecut aproape șase luni de la debutul crizei de apă în municipiul Roman și, în ciuda eforturilor depuse de toate instituțiile abilitate, nu se întrevede nicio schimbare în bine și, mai ales, o garanție pe termen lung că se va putea asigura alimentarea continuă cu apă a orașului. În aceste condiții, am cerut și am obținut astăzi votul unanim al consilierilor locali pentru a rezilia contractul cu operatorul ApaServ și a demara procedurile pentru a trece la compania ApaVital Iași.
Am făcut demersuri și în trecut pentru a trece la ApaVital Iași, însă acest lucru nu l-am putut face atât timp cât compania ApaServ nu a încălcat contractul și furniza apă continuu și constant în municipiu. Acum, compania încalcă principalul obiect de activitate, nefiind capabilă să alimenteze non stop orașul cu apă”, spune Primarul de Roman.

Reamintim că de câteva luni bune, locuitorii din Roman primesc apă rece la robinete cu mari intermitenţe, cu întreruperi foarte dese, atât noaprea cât şi ziua.

Primarul Micu vine şi cu detalii: „De ce ApaVital? 

– pentru că prețul serviciilor de apă și canal este printre cele mai scăzute din țară;
– pentru că managementul companiei ieșene este același de ani buni, nefiind făcute numiri pe criterii politice, ci pe competențe;
– pentru că au un call center (dispecerat modern) care funcționează non stop și prin intermediul căruia se pot reclama problemele de pe rețele, dar se acordă și consultanță asociațiilor de proprietari;
– încurajează contorizarea individuală;
– și, cel mai important aspect, compania ApaVital poate, în ciuda secetei, să asigure sursa de apă potabilă pentru municipiul Roman pe termen lung”.

Edilul romaşcan explică şi ce urmează: „Vom demara procedurile de denunțare unilaterală a contractului cu ApaServ, de ieșire din ADI Aqua Neamț, după care vom adera la ARSACIS Iași și vom da în administrare rețelele, stația de captare Pildești-Simionești și stația de epurare către operatorul ApaVital. Vom respecta termenele impuse de lege și, în tot acest timp, ApaVital se va organiza pentru a prelua angajații de la Roman ai ApaServ, astfel încât activitatea de furnizare a apei potabile să fie asigurată non stop și să se poată interveni și în caz de avarii. Printr-un management performant, ApaVital poate face și investiții în înlocuirea rețelelor care fac probleme periodic în municipiu.
Începând de astăzi și până pe 19 februarie, îi invit pe romașcani să participe la consultarea publică pe tema oportunității acestei schimbări a operatorului. Opiniile cetățenilor pot fi exprimate prin chestionarul de pe site-ul Primăriei printr-un formular tip ce se găsește în holul principal din Primărie sau pe adresele de e-mail ale instituției”.

Primarul de Roman este membru PNL iar Compania Apaserv este controlată de Consiliul Judeţean (preşedinte Ionel Arsene, care este şi liderul PSD Neamţ).

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Primarul Micu, mutare de ŞAH: vot în CL pentru rezilierea contractului cu Apaserv şi pro-furnizor de la Iaşi!

Lasă un răspuns