Primarul Micu, la Guvern: „Unele primării au probleme serioase de funcţionare!”

Primarul romaşcan Lucian Micu a participat marţi, alături de omologii din Asociația Municipiilor din România, la o întâlnire de lucru, la Guvern, unde a discutat cu premierul Ludovic Orban, alături de care s-au aflat și Raluca Turcan-viceprim-ministru, Vasile-Florin Cîţu – ministrul finanțelor publice, Ion Ştefan – ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Primarul Micu a precizat că principalul mesaj al său şi al colegilor primari de muncipii a fost pledoaria pentru alocări de fonduri din bugetul central pe criterii egale şi corecte.

<<Principalele noastre preocupări sunt legate de îndreptarea deciziilor proaste luate în ultimii trei ani de fostul Guvern, prin care bugetele locale au fost serios afectate de impunerea de noi cheltuieli sau decimarea alocărilor de la bugetul central. În Roman s-au făcut investiții în continuare deoarece am reușit să câștigăm proiecte europene importante și am cheltuit chibzuit banii din bugetul local, dar unele primării au probleme serioase de funcționare. Este nevoie să revenim la o stare de normalitate, iar alocarea banilor de la nivel central să se facă pe criterii clar stabilite și nu pe criterii politice, pentru că cetățenii nu trebuie să fie privați de investiții în creșterea nivelului de trai pentru că simpatizează cu un partid sau altul>>, punctează primarul de Roman.

D.V.

Lasă un răspuns