Primarul Micu, declarat INCOMPATIBIL și de Curtea de Apel

Primarul Micu a pierdut prima batalie in instanta cu ANI, a carei decizie a contestat-o in Justitie.

Curtea de Apel Bacau a respins azi contestatia lui Micu si mentine prevederile deciziei prin care ANI il declara incompatibil pentru ca a facut parte din Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal.

Micu a confirmat informatia in urma cu 2 ore, pe cand iesea de la o sedinta la care participase.

La vremea in care a fost declarat incompatibil, Micu replica argumentand ca a ajuns in respectivul CA ca reprezentant al Consiliului Local. Argumentatia pleaca de la faptul ca viceprimarul isi pastreaza si prerogativele de consilier, inclusiv dreptul de vot in sedinte. Pe de alta parte insa – si acesta e un aspect care pare sa nu fi fost aprofundat de juristii locali – viceprimarul face parte din ceea ce se numeste Executiv, ca si primarul si suporta aceleasi privatiuni juridice ca si primul ales al comunei.

Cu siguranta ca Micu va uza de calea de atac la Inalta Curte unde cam functioneaza principiul „termene lungi si rare”, deci are sanse sa impinga o eventuala solutie tot nefavorabila pana in buza viitoarelor alegeri.

Solutia data azi de Justitie vine manusa PSD-istilor care au avertizat in campania electorala de la alegerile locale anticipate ca exista riscul ca prin votul dat candidatului PNL sa fie ales un primar care apoi sa fie confirmat drept incompatibil de catre instante.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Primarul Micu, declarat INCOMPATIBIL și de Curtea de Apel

  1. PE SLEAU SPUS HOTUL NEPRINS NEGUSTOR CINSTIT ESTEM – SI CATE MII DE JNAPANI NU AU SCAPAT BASMA CURATA SI RAD IN NAS DE LA BORDUL GIPURILOR LUXOASE PROSTILOR CU PREA MULT BUN SIMȚ – ESTUL SALBATICIT AL RRUMANIEI

Lasă un răspuns