Primarul MENTALIST: Hocus-pocus cu un drum asfaltat de 4 kilometri

 

Marii mentalişti ai lumii sunt şoimii-patriei pe lângă un primar din judeţul Neamţ. Ei, mentaliştii consacraţi, au mai făcut să dispară un ceas sau chiar o masă, au făcut HOCUS-POCUS cu o sticlă sau chiar cu o asistentă, dar niciunul – NICIUNUL! – nu a ieşit la rampă cu megareuşita, cu galacticul succes al dispariţiei unui drum asfaltat, lung de câţiva kilometri.

Performanţa îi aparţine unui edil care oricum dă pe afară de câte calităţi i-au fost hărăzite de ursitoare: el, doar el, nimeni altul decât primarul de Zăneşti (jud. Neamţ), FILIP, IONEL FILIP!

Primarul Filip spune cu gura lui şi reporterul consemnează într-un articol care chiar aşa se cheamă – “Interviu cu Ionel Filip, primarul comunei Zăneşti – negru pe alb în publicaţia zch.ro (http://zch.ro/interviu-cu-ionel-filip-primarul-comunei-zanesti/) următoarele perle:
-Primul drum asfaltat din comuna Zăneşti este făcut anul trecut, pe strada Brazilor
“Avem 38 de kilometric de drum. Din 38, când am preluat eu mandatul, nu era asfaltat niciun kilometru. (…) Eu nu am găsit niciun centimetru”.
GALERIE FOTO – CARUSEL (dacă vezi pozele dispuse liniar, EXCLUSIV una sub alta, da REFRESH la pagina!) 

O! Oooo! Acuma, ce-i drept, reporterul a consemnat ce i-a spus edilul. Trecând peste faptul că tot nemţeanul care merge spre Bacău sau spre Bucureşti ştie că drumul naţional (ASFALTAT!) trece prin Zăneşti (deci “primul” nu ar fi Brazilor), să fim înţelegători şi, luând în calcul ulterioara referire la “38 de kilometri”, să acceptăm că ar fi vorba doar de DRUMURI COMUNALE.
Ups! Păi drumul comunal Zăneşti-Traian este asfaltat (chiar reasfaltat dacă ne referim la prima jumătate, până la fostul Zoocarmex) de ceva ani. Mai concret, Filip a ajuns primar în 2012, iar asfaltarea acestui drum (din intersecţia din centrul satului Zăneşti, spre Calea ferată – Canal – Zoocarmex – Traian – până la ieşirea din sat) a fost realizată, de firma DRUPO, cu finanţare de la CJ Neamţ, în mandatele preşedinţilor Marcoci şi Pruteanu. Şi mai concret, asfaltarea a fost începută la finalul mandatului lui Marcoci (acel mandat parţial de preşedinte CJ) şi finalizată (prin 2009, parcă), de Pruteanu. Deci înainte de “anul trecut, Brazilor” sau “de când am preluat eu mandatul”.

Şi, de atâţia ani de zile, oamenii circulă pe drumul ASFALTAT (de vreo 4 km) Zăneşti-Traian!

În vremuri în care teoria conspiraţiei e la modă, te poţi gândi că o fi el, faptic, în teren, dar poate figurează ca neasfaltat prin scriptele guvernelor sau agenţiilor internaţionale.

Din fericire, după numărul de mentalism al lui Ionel Filip care a ascuns (în interviul cu primarul care este…), pocnind din degete, HOCUS-POCUS, ditamai drumul, cu sute de tone de asfalt pe el, am primit confirmări că, totuşi, drumul este la locul lui. La CJ Neamţ figurează ca asfaltat, la Guvernul României – tot asfaltat! Ştiind că lumea asta e condusă de americani am verificat şi la Unchiul Sam…
Uffff, am respirat uşuraţi! Google Maps level Street View (pentru cei care folosesc calculatorul pentru mai mult decât Solitaire nu e cazul să desenăm ce Agenţie şi a cui e în spate) informează cât se poate de oficial (vezi GALERIA FOTO) că drumul Zăneşti-Traian, cu asfalt pe el, e la locul lui.

GALERIE FOTO – CARUSEL (dacă vezi pozele dispuse liniar, EXCLUSIV una sub alta, da REFRESH la pagina!) 

Ba, mai mult – amabili americanii, când nu vin cu bombardierul sau cu tancul – ne-au furnizat chiar şi poze din… iulie 2012. Adică  la câteva zile după ce el, Filip, abia depusese jurământul. Cum nu crede nimeni că un primar (fie el frumos, deştept, genial ca Filip) poate depune jurământul şi apoi, în câteva zile, să facă documentaţia, să obţină avize, să primească finanţare, să pregătească “patul drumului”, să toarne stratul 1, stratul 2… pe o lungime de 4 kilometri şi cum pozele americanilor nu mint, rămâne mirarea ce o fi fost în capul edilului când a făcut HOCUS-POCUS cu drumul? Mai ales că acest drum nu e unul pe care roţile maşinilor primarului să nu calce: trece pe lângă strada Tineretului (unde stă vicele şi şeful PSD Zăneşti, căruia i-a făcut cărare la poartă să-l pună candidat din partea social-democraţilor), pe lângă fostul ZooCarmex (ajuns în patrimoniul TCE 3 Brazi, unde e lucrat mai prin tinereţe), pe lângă Biserica din Traian (unde slujeşte un preot care îi este tovarăş în multe…) şi, traversând Traianul, spre ogoarele care dacă ar vorbi…

Oricum, date fiind veleităţile de mentalist ale primarului Filip, grijă mare când vă e în preajmă! Cine ştie ce “numere” poate pune în aplicare…

Daniel VINCA

……………………………………….
Nota Bene – Ca să nu creadă cineva că „mentalismul” e vreo înjurătură…

Mentalismul este o categorie a iluzionismului care imită citirea gândurilorpredicția, controlul minții, telepatiatelechinezia, percepția extrasenzorială. Cea mai veche astfel de reprezentație înregistrată a fost făcută de magicianul Girolamo Scotto în 1572.

Principiile folosite pentru a crea aceste efecte sunt: sugestiahipnozaprogramare neuro-lingvistică, citirea la rece, citirea limbajului corpului și a mușchilor, distragerea atenției, realitate dublă, prezentare și nu în ultimul rând manipularea iluzionistului clasic. Acestea sunt combinate și folosite de așa natură încât să imite fenomenele de percepție extrasenzorială, citire a gândurilor, predicție, telechinezie, telepatie, controlul minții.

Cele mai cunoscute nume internaționale în domeniu sunt: Theodore Annemann,

Banachek, Derren Brown, Bob Cassidy, Tony Corinda, Uri Geller, Kreskin, Al Koran, Max Maven, Richard Osterlind, Marc Salem, Chan Canasta, Luke Jermay, David Berglas, Cristian Gog, Joseph Dunninger, The Evasons, Gary Kurtz, Vlad Grigorescu, David Blaine, Chris Angel. (sursa: Wikipedia)

coperta filip

 

Lasă un răspuns