Primarul liberal Chitic anunță amendă pentru partidul lui Băsescu! Între 1000 și 10000 lei…

Primarul liberal de Piatra Neamț Dragoș Chitic a anunțat mai multe efecte pentru acțiunea de montare de bannere prelectorale în Piatra Neamț, de către PMP. Este vorba de două bannere care au fost montate în centrul orașului Piatra Neamț și demontate a doua zi chiar de la PMP Neamț, acțiune care a stârnit oarece bâlci, în afară de actorii din Politică și Administrație fiind implicată și Poliția Locală Piatra Neamț care, ca o silitoare firmă privată de pază, a supravegheat acțiunea de montare.

Astăzi, în conferință de presă, primarul Dragoș Chitic a spus că PMP nu a avut niciun aviz legal de la Primărie (deși în urmă cu câteva zile, șeful Poliției Locale, Eugen pancu spunea că exista un aviz dat de arhitectul șef), drept pentru care au fost întocmite actele necesare pentru ca PMP Neamț să fie amendat. „Amenda este între 1000 și 10000 lei, dar de obicei, și la nereguli mai grave, s-a mers pe suma minimă”, a spus primarul care a punctat și că el este cel care va stabili cuantumul exact al amenzii.

Cât privește faptul că ar exista o Hotărâre de Consiliu Local care ar interzice cu desăvârșire amplasarea de bannere în centrul orașului, primarul a recunoscut că între timp au apărut modificări la nivel de legi care ar fi impus modificarea respectivei HCL. Primarul a mai confirmat și că hotărârea de care se face atâta caz (pe care o invocă foarte mulți dar nimeni nu a publicat niciun pasaj din ea) ar fi fost formulată ambiguu, la excepții fiind prevăzute mesaje pentru activități culturale dar și un „și altele” tipic rom\nesc care lasă loc la interpretări.

Reamintim că majoritatea actuală din CL Piatra Neamț este formată din PNL și PMP dar că unii din PNL Piatra Neamț încă mai au un fel de dorință de răzbunare ca urmare a faptului că la formarea primei majorități de după alegeri, PMP a jucat cu PSD și ALDE și astfel un liberal nu și-a atins pofta de a fi viceprimar.

Și Poliția Locală este parte în acest meci. Un echipaj de la ordine Publică a fost trimis de directorul Eugen Pancu să păzească (?!?) montarea bannerelor iar apoi, în comunicatul oficial al instituției s-a menționat că agenții aveau rolul de a … dirija circulația. Cert este că, după cum spun unele surse, Pancu a reușit să-și atragă în ultimul timp adversitatea unui consilier local PNL de la Piatra Neamț pentru că nu a înțeles că doar cei din Primărie îi sunt șefi.

Rămâne de văzut cum se va termina acest scandal. Cert este că dacă motivul/pretextul a fost unul cu conotație pre-electorală, devine tot mai vizibil că și miza reală este tot una politică, de la plata unor polițe vechi pentru viceprimarul Bogdan Gavrilescu (care e și șeful PMP Neamț) și pentru Directorul Poliției Locale, până la hărnicia administrativă care îi apucă pe unii fix în perioada campaniilor electorale.

D.V.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Primarul liberal Chitic anunță amendă pentru partidul lui Băsescu! Între 1000 și 10000 lei…

  1. Hotararea de consiliu local care interzice amplasarea de bannere exista si nu a intervenit nicio modificare legislativa care sa impuna modificarea ei.Personal, cred ca in Piatra Neamt ar trebui interzis complet afisajul politic, cu exceptia panourilor oficiale din perioda campaniei electorale..

Lasă un răspuns