Primarul INCOMPATIBIL Micu, ținut ILEGAL în funcție și protejat de Guvernul Orban!


Au trecut fix 3 luni și jumătate din momentul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a României a pronunțat sentința definitivă și irevocabilă care întărește decizia prin care ANI a hotărât că primarul Lucian Micu a fost incompatibil și că trebuie să plece din funcție și că 3 ani nu mai are ce căuta în funcții publice.
Decizia ANI a fost pronunțată pe 2 aprilie și, fiind definitivă și irevocabilă, trebuia pusă în aplicare de îndată. Sau „cu celeritate”, cum spun avocații.
Prefectura Neamț (instituție aflată în subordinea MAI și a Guvernului) trebuia să emită ordinul formal de demitere a Primarului Micu și, la fel ca în vremurile în care instituțiile statului conduse de PSD-iști îi proteja dincolo de lege și de bun simț pe aleșii PSD, la fel s-a întâmpla acum în cazul primarului Micu.
Prefect de Neamț este avocatul George Lazăr (fost prim-vicepreședinte PNL Neamț), avocat de profesie care, odată ce a trecut și starea de urgență invocată ca prim motiv de „complicitate” cu primarul NELEGAL, ILEGITIM, CLANDESTIN și supus tirurilor jurnaliștilor a demonstrat cât de adevărat este că un prefect care nu răspunde comenzilor politice poate să-și spună adio de la funcție.
Prins între legalitatea cazului (surse din Prefectură spun că ordinul de demitere este și redactat dar că este blocat „de sus”) și ordinul de la partidul-guvern, George Lazăr a tot invocat diverse scuze: ba că trebuie o adresă de la ANI (Vestea a scris că au venit 4!), ba că trebuie un vot formal în CL Roman (unde consilierii „sclavi” ai lui Micu, și din PNL și din PSD au votat pentru… anularea sentinței ICCJ, stabilind ei, cu complicitatea Secretarului UAT și a șefului Direcției Juridice că a … intervenit prescrierea faptei), ba că trebuie o adresă de la AEP etc.
Evident sunt scuze care, în fond, arată că George Lazăr (conștient și el că menținerea lui Micu în funcție este o ilegalitate evidentă) acționează la un buton politico-guvernamental. Că doar nu de pomană funcția de prefect este definită drept „reprezentantul Guvernului în teritoriu”.
Astăzi, Vestea vă prezintă argumentele care duc spre concluzia că protecția lui Micu (împotriva Legii și a Justiției) vin de la cel mai înalt nivel din statul român, de la Ludovic Orban, președintele PNL și premierul României, adică șegul Guvernului căruia i se subordonează prefectul.

Un prim argument ar fi faptul că la cât s-a scris în presa (națională și locală) despre acest caz și la cât de bine este monitorizată presa de angajații guvernamentali, un premier responsabil și care pune legalitatea pe primul plan suna demult la Prefectura Neamț să întrebe de ce nu este aplicată Legea.

Argumentul doi este o întrebare: cum să facă Ludovic Orban așa ceva în condițiile în care atunci când a candidat pentru șefia PNL, Lucian Micu și-a anunțat clar susținerea pentru el și nu pentru candidatul Bușoi?

sursa foto: zch.ro

Argumentul trei: Sprijinul Micu-Orban este, în fapt, unul reciproc. În 2017 când Lucian Micu a candidat pentru funcția de primar (la alegeri anticipate, pentru că funcția rămăsese liberă prin plecare fostului primar Leoreanu în Camera Deputaților), Ludovic Orban (pe atunci vicereședinte PNL) era prezent la Roman, în campania electorală, susținându-l pe Micu:

sursa foto: romanulfinanciar.ro

Vreau să transmit un mesaj: domnul primar Lucian Micu va beneficia de sprijinul nostru, îi vom deschide toate ușile de care are nevoie la București pentru a putea să obțină finanțări pentru proiecte, să poată să demareze planurile de dezvoltare pentru municipiul Roman” – spunea atunci Ludovic Orban, citat de aceeași publicație.

Cei doi (Micu, primarul incompatibil și Orban, premierul care girează complictatea instituțiilor subordonate în a proteja un demnitar local aflat în afara legii) s-au mai întâlnit apoi (și pozat, firește!) în diverse ipostaze.

Publicăm mai jos un album foto cu imagini Vestea sau ale colegilor din presa romașcană:

Iar acum, „avocații” liberali ai lui Micu spun că menținerea absolut abuzivă și ilegală în funcție a primarului incompatibil nu are avea motivație politică. Evident că niciun copil de grădiniță nu crede acest lucru și nici motivația internă că, de fapt, toată această penibilitate ar servi politic și electoral PNL, actualul primar fiind foarte bine plasat în opțiunile electoratului.
Și PNL-iștii cu scaun la cap (d-apoi ceilalți oameni) se întreabă oare ce contracte sau facturi interesante sunt de semnat în perioada imediat următoare de trebuie plătit acest preț de imagine, de este menținută această situație aiuritoare în care PNL se comportă la fel ca PSD-ul care își proteja penalii sau incompatibilii?

Până una alta, se pare că protecția oferită lui Micu de partenerul Orban din fotografii, funcționează bine: instituțiile statului din subordinea Premierului Orban încalcă legea pentru a-l proteja chiar de Lege și Justiție pe cel care spunea „votez Orban”.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns