Primarul Harpa: „Ne opunem carantinării orașului! La Spitalul Tîrgu Neamț se fac de 3 ori mai multe teste Covid decât la cel județean.”

Primarul de Tîrgu Neamț anunță că este împotriva unei eventuale decizii de declarare a orașului în carantină și explică faptul că numărul crescut de rezultate pozitive la testări este dat și de numărul mare de teste realizate la Tîrgu Neamț, chiar și de 3 ori mai mult zilnic decât la Spitalul Județean.

<<Am fost întrebat de mai multe persoane în ultimele zile dacă se închide orașul Târgu Neamț. Cred că este datoria mea să vă explic și dumneavoastră, cetățenii orașului, cum sta situația conform informațiilor pe care le am și care este punctul nostru de vedere, ca autoritate publică locală:
1. La Spitalul Târgu Neamț s-au efectuat în ultimele zile mai multe teste decât la orice punct de testare din județ;
2. Din câte mi s-a adus la cunoștință suntem singurul spital care mai face teste la cerere contracost. Facem acest lucru pentru a veni în sprijinul dumneavoastră;
3. 40% din cazurile pozitive depistate în laboratorul nostru nu sunt din oraș;
4. Tot ce v-am prezentat mai sus înseamnă, din punctul meu de vedere, un bun management și un mare efort al echipei de la laborator, pentru a-și face treaba cât mai bine și a veni în ajutorul oamenilor. Nu este corect să fim stigmatizați ca focar Covid, doar pentru ca muncim și suntem responsabili;
5. Ca un exemplu, în una din zilele trecute, în laboratorul nostru s-a lucrat pana la 12.00 noaptea și s-au facut 64 de teste, în timp ce spitalul Piatra Neamț, care este și spital Covid, făcuse cu puțin peste 20 de teste. Vă rog să raportați aceste cifre la numărul de locuitori al fiecărui oraș!
5. Țin să mulțumesc întregului personal din spital, echipei de laborator și domnului manager pentru toate eforturile pe care le fac! Sunteți adevărați profesioniști! Vă mulțumesc în numele celor pe care îi reprezint și care sunt în asentimentul meu! Să vă răsplătească Dumnezeu!>>, spune primarul Daniel Harpa.

Edilul de la Tîrgu Neamț anunță astfel că până acum nu a fost consultat oficial cu privire la o eventuală decizie de „închidere” a orașului și că dacă se va întâmpla asta el va fi împotrivă: <<Având în vedere cele descrise mai sus, ne vom opune cu vehemență oricărei propuneri de carantinare a orașului. Această decizie nu este de competența Consiliului Local, dar țin să precizez că nu am participat la nici o discuție oficială despre acest subiect>>.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns