Primarul Harpa bagă buldozerul în temelii turnate ilegal de ţigani!

Primarul Daniel Harpa de la Tîrgu Neamţ arată că a înţeles că tratarea preferenţială a rromilor din oraş şi tolerarea unor situaţii care încalcă legea reprezintă atitudini care nu duc la nimic bun: în urmă cu două ore, edilul a anunţat că a dat ordin pentru demararea procedurilor de demolare a trei temelii turnate ilegal la marginea oraşului.

„Trei fundații pentru case au fost turnate abuziv în Tăbăcari, cartier locuit în cea mai mare parte de cetățeni de etnie romă. Am inițiat demersurile pentru demolarea acestora.
De asemenea, Primăria Tîrgu Neamț are în vedere desființarea oricăror construcții ridicate ilegal pe raza orașului. Legea e aceeași pentru toți!”, spune Harpa.

Din fotografiile de mai sus, postate tot de primar pe internet, ar rezulta că nelegalitatea nu se fereră doar la lipsa autorizaţiei de construire ci şi la regimul de proprietate, fiind foar posibil ca acele fundaţii să fi fost turnate pe teren aflat în proprietatea oraşului.

Rămâne de văzut dacă administraţia din Tîrgu neamţ chiar va duce acest demers până la capăt sau e vorba doar de un mesaj care are rolul să calmeze spiritele în contextul în care românii din zonă au o atitudine mult mai activă şi cer ferm autorităţilor să nu mai tolereze abuzurile şi fărădelegile clanurilor de ţigani.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns