Primarul de Piatra Neamț și șeful Poliției Locale se contrazic pe tema montării bannerelor PMP

Primarul Dragoș Chitic și Șeful Poliției Locale Piatra Neamț nu vorbesc aceeași limbă în cazul subiectului legat de montarea bannerelor preelectorale PMP – în timp ce primul tocmai a spus că la data montării bannrelor nu exista un aviz legal de la Primărie, directorul Eugen Pancu a remis în urmă cu câteva zile presei un comunicat în care spunea că ar fi existat actele legale necesare.

„La data montării bannerelor, nu exista un aviz legal de la Primărie pentru această acțiune”, a declarat primarul Chitic, în urmă cu câteva minute, într-o conferință de presă susținută la sediul Primăriei Piatra Neamț.

„În urma unei solicitări a Partidului Mișcarea Populară  – organizația județeană Neamț, înregistrată la Primăria Piatra Neamț în data de 08.03.2019, cu nr. 6444, s-a autorizat, prin emiterea unui aviz favorabil, de către arhitectul șef al municipiului Piatra Neamț, în data de 11.03.2019, în temeiul Legii 185/2013 (A)   amplasarea a două bannere cu conținut informativ privind un proiect al respectivei entități”, anunța comunicatul de presă al Poliției Locale Piatra Neamț, în urmă cu două zile.

Cele două declarații sunt vădit contradictorii. Dacă Eugen Pancu are dreptate, rezultă că este cel puțin ciudată afirmația primarului. Dacă însă primarul are dreptate (și a anunțat și alte măsuri), rezultă că Directorul Eugen Pancu nu doar că a mințit opinia publică printr-un comunicat de presă ci, mai mult, a trimis la ordinul său direct un echipaj de Poliție Locală (de Ordine Publică!) să asigure paza unor oameni care tocmai desfășurau o acțiune nelegală.

Reamintim că Poliția Locală Piatra Neamț nu este la prima acțiune cu conotație electorală. Astfel, în urmă cu 3 ani, tot în luna martie, în plină campanie preelectorală pentru Primăria Piatra Neamț, candidatul de atunci Dragoș Chitic (viceprimar cu atribuții de primar) se poza alături de șeful Poliției Locale (în uniformă) și de polițiști locali (în civil) care participau la o așa-zisă acțiune de voluntariat de igienizare în Lunca Bistriței.

D.V.

Lasă un răspuns