Primarul de Gâdinți, miercuri: „Nici azi nu au ajuns semafoarele”. Laicu (DRDP) promisese „la începutul săptămânii”…

Primarul de Gâdinți (Neamț) a declarat pentru Vestea.net că nici azi nu au ajuns celebrele semafoare pe care DRDP (director Mugurel Laicu) le promisese a fi livrate și montate „la începutul săptămânii”.

„Nici nu au ajuns semafoarele și, logic, nici nu au fost montate. Noi, ce să zicem, așteptăm. Am înțeles că domnul Laicu de la DRDP a zis că, totuși, vor fi montate până la sfârșitul săptămânii”, spune primarul Vasile Băbuță, referindu-se probabil la ultimele declarații ale lui Laicu (care, ca de obicei, nu respectă termenele promise și anunță termene noi).

Pentru că, săptămâna trecută, pe pagina DRDP, anunțul era clar: „începutul săptămânii viitoare”. După cum vedeți în imaginea de mai jos, anunțul era făcut pe 19 august și era asumat chiar pe pagina de facebook numită „DRDP Iași Oficial”.

Ca un bun gospodar, primarul de la Gâdinți a făcut ceea ce trebuia să facă administrația locală: asigurarea branșamentului pentru instalația care va sincroniza cele 4 semafoare și asigurarea unei sume de bani pentru plata curentului electric.
Foarte bine că primarul Băluță și-a respectat angajamentele, în contextul în care în acea intersecție chiar trebuie semafoare, după cum au recunoscut de-a lungul timpului și directorul Laicu și prefectul de Neamț, Adrian Niță (care a dat și o Hotărâre CJSU în acest sens).
Oricum e foarte interesant că Ministerul Transporturilor încasează roviniete (intersecția e între un drum național și unul județean), banii ajung la instituții subordonate gen DRDP (cu directori cu lefuri de 20.000 lei lunar) și o parte din cheltuieli sunt aruncate pe umerii administrației publice locale.
E fix ca în cazul drumurilor comunale distruse/afectate de camioane și utilaje grele care exploatează/transportă bușteni sau agregate minerale din râuri. Statul încasează bani (plata lemnului la Romsilva, concesiunea pentru albii la Apele Române) iar pentru drumurile distruse își iau critici primarii și consilierii locali și reparațiile trebuie realizate din fonduri locale, de la bugete mult mai amărâte (în majoritatea cazurilor) decât cele butonate de instituțiile și agențiile din subodinea ministerelor.

Iar acest director Laicu nu e prima dată când o bolmojește.
Prăbușirea podului de la Luțca a avut loc pe 9 iunie. Pe 14 iunie se anunța că traficul este deviat prin Gâdinți, respectiva drum județean preluând astfel valori de circulație de 3 ori mai mari decât până atunci, situație care evident că a generat un trafic mai intens și prin intersecție. Este emisă HCJSU în care se precizează clar soluția cu semafoare și, întrebat de un termen de execuție, prefectul Niță anunță „în cel mult 14 zile lucrătoare”.
Termenul anun’at de prefect a fost depășit cu aproape 2 luni deja și, în discuțiile cu apropiații – pentru că atunci când a fost întrebat clar de presă a evitat să dea răspunsuri clare – prefectul ar fi spus că „am picat eu de papagal pentru că Laicu a mințit…”.

Ulterior, Laicu de la DRDP a dat declarații în care spune că el ar fi spus 14 zile pentru… proiectare, nu pentru execuție.
În timp ce prefectul și Laicu (ambii membri PSD) mută pisica de la unul pe chestiune semafoarelor, primarul s-a achitat de ce a promis, adică avize, sistem electric dus în „buza” intersecției. Primarul este tot membru PSD, adică e vorba de încă o dovadă că nu partidul contează ci caracterul omului.

Rămâne de văzut dacă acest (cel puțin) al 3-lea termen anunțat de DRDP va fi respectat…

Daniel VINCA

2 thoughts on “Primarul de Gâdinți, miercuri: „Nici azi nu au ajuns semafoarele”. Laicu (DRDP) promisese „la începutul săptămânii”…

  1. Stati ca ajung,le demonteaza de la Girov zilele astea,aici au facut un sens giratoriu de poveste cu o singură bandă……

Comments are closed.