Primarul de Dămuc, foc și pară: „Drumul Județean 127A, ogorul proștilor!”

Anton Covasan, primarul comunei Dămuc este iar foc și pară și motivul nemulțumirii sale este același care-i albește părul de mai bine de 10 ani: calitatea execrabilă a drumului județean 127A, mai concret porțiunea Dămuc-Huisurez.

<<Am sperat și încă mai sper…  În 2008 când am candidat ca primar, visul meu a fost sa scap oamenii din mizeria asta ,drumul județean 127A , de fapt ogorul proștilor. Din păcate, răbdarea mea a ajuns la final prieteni dragi , eu nu mai pot crede minciunile nimanui. Mi-e rusine de oameni , mi-e rusine de mine ca in 2008 nu am ales o alta cale, o cale prin care sa nu mint oameni,… Din păcate, aici ne-a adus politicul ultimilor 30 de ani! Regretabil!>> – acesta este mesajul postat ieri de primarul Covasan și pe care l-a exemplificat cu fotografiile care însoțesc acest text.

 

Respectivul drum județean – numit plastic de Covasan „ogorul proștilor” are o istorie a ultimilor ani plin[ de peripeții nedorite atât pentru riverani cât și pentru cei care tranzitează zona. Drumul face legătura între comuna Bicaz Chei și apoi satul Dămus și satul Huisurez mergând mai departe spre comuna Lunca de Jos (din județul Harghita).
Intrat ca primar în 2008, sub sigla PDL, cu prioritatea zero modernizarea acelui drum (care este ca o coloană vertebrală pentru comunitate), Covasan avea să trăiască în 2010 cea mai cruntă perioadă în administrație când pârâul Dămuc (de-a lungul căruia e „desenat” drumul) s-a umflat într-o noapte și a luat câteva porțiuni de drum (asfaltul dar și pământul de sub el, pe o adâncime de 5-6 metri) de câte 100-150 de metri.
Au fost reparate acele porțiuni dar drumul, pe toată lungimea pe care se înșiră în comună nu a fost niciodată reabilitat total. Când și când era modernizat câte un tronson de 1-2 kilometri…
În 2014, supărat că în anul anterior fostul președinte al CJ promisese rezolvarea urgentă care nu a mai fost pusă în practică, Covasan a postat la Ziua Comunei câteva bannere pe care a scris că e vorba de drum județean pentru ca turiștii și musafirii și localnicii să înțeleagă că onor Consiliul Județean are responsabilitatea reparării lui.
Între timp, primarul a trecut și la PSD, partidul respectiv promițându-i rezolvarea problemei. Covasan a mai amenințat și cu părăsirea PSD, chir cu demisia din funcția de primar, au fost delegații importante de la conducerea județeană care l-au făcut să se răzgândească, evident cu noi promisiuni. Toto neonorate total…
Anul trecut, CJ Neamț includea drumul pe lista unor obiective e care s-a lucrat în acest mandat, dar, din păcate, din nou, nu a fost vorba de drumul de pe toată comuna ci doar de un mic troson sau de vreu strat suplimentar postat peste asfaltul existent. Fotografiile dar și mesajul de mai sus ale lui Covasan sunt cât se poate de clare. Iar când un primar își cere iertare că i-a mințit (fără să vrea!) pe oameni pentru că, la rândul lui, a fost mințit, ce ar mai fi de zis?

Mai jos, VIDEO, cu un alt moment când același primar a tras un semnal de alarmă cu privire la același subiect:

Daniel VINCA

Lasă un răspuns