Primarul comunei Bodeşti nu renunţă la 50.000 de lei pentru Ziua Comunei: „Avem deja încheiate contracte cu artiştii!”

Nici pandemia de Coronavirus nu-i opreşte pe unii primari din a mai tăia din cheltuielile considerate legendare în parandărăt. În topul acestor cheltuieli preferate de unii edili se numără cele ocazionate de Ziua Comunei şi un astfeld e exemplu dă primarul comunei Bodeşti din Neamţ care, la şedinţa Consiliului Local de ieri, nu a vrut să renunţe în ruptul capului la banii pregătiţi pentru scenă şi artişti.
„Avem deja încheiate contracte cu artiştii”, a spus primarul Marinel Barna (ales pe listele PNŢCD dar deja cu un picior în PSD, după cum spun surse din zonă), citat de unul din consilierii locali din comună.
„…într-un an în care se anunță probleme economice severe, din cauza acestei epidemii, administrația locală nu a renunțat la sărbătoarea Zilele comunei, pentru care s-au alocat 50.000 de lei. În calitatea mea de consilier local, dar și cetățean de bun simț, consider că, în vreme ce alte primării și-au dirijat fondurile spre a ajuta spitalele și a cumpăra măști și dezinfectanți pentru populație, renunțând la festivaluri și la beculețele de Paște, Primăria Bodești a greșit. (…) Am cerut ca acei bani prevăzuți pentru Zilele comunei să fie trecuți în fondul de rezervă, dar primarul nu a fost de acord, pe motiv că a încheiat deja contracte”, spune consilierul local (PNL) Vilhelm Sfarghie.
Unii primari din Neamţ sunt foarte ataşaţi de aceste sărbători şi prin prisma unor cheltuieli absolut discutabile: au fost cazuri în care onorariile plătite unor artişti mai mult sau mai puţin cunoscuţi au fost şi de 4-5 ori mai mari decât cota lor de piaţă sau decât încasează respectivii la o petrecere/nuntă privată.
Contactat vineri seara telefonic de către Vestea, primarul din Bodeşti nu a răspuns.
Dacă are ceva de adăugat în completarea acestei informaţii, o poate face trimiţând replica respectivă la adresa de mail vestea.net@gmail.com.
Mai jos, integral, postarea consilierului local care arată că primarul şi majoritatea din Consiliul Local nu renunţă la paranghelia de Ziua Comunei nici în faţa virusului ucigaş Covid 19.

D.V.
sursa foto – zch.ro

 

Comentarii Facebook

One thought on “Primarul comunei Bodeşti nu renunţă la 50.000 de lei pentru Ziua Comunei: „Avem deja încheiate contracte cu artiştii!”

Lasă un răspuns