Primarul Chitic s-a luminat după 3 zile: FĂRĂ RESTRICŢII DE VÂRSTĂ LA MANIFESTAREA BICICLIŞTILOR!

Trei zile le-a luat celor din conducerea Primăriei Piatra Neamţ şi a Poliţiei Neamţ să înţeleagă că este o enormitate să ceri ca acţiunea Masa Critică (de promovare a ideii că biciliştii sunt participanţi cu drepturi egale la trafic) să aibă interdicţia de participare pentru copiii sub 14 ani.

După 3 zile în care li s-a tot explicat că e una Codul Rutier (care prevede interdicţia de trafic pe şosele pentru bicicliştii sub 14 ani) şi altceva manifestările publice (prevăzute de Legea 60/1991), după ce lumea s-a revoltat, după ce Vestea le aducea aminte tuturor acestor şefi de instituţii că mulţi dintre ei sunt cei care asigurau ILEGAL coloane oficiale pentru ex-ministrul Gabriel Oprea (când venea pe la petreceri sau şedinţe de partid prin Neamţ), ei bine, s-au lămurit şi aceşti purtători de pixuri şi ştampile că se poate şi cu biciclişti minori la manifestări.

Nu e exclus ca minunea să fi intervenit după ce primarul Chitic şi-o fi amintit că deşi acelaşi cod rutier prevede ca pietonii să folosească trotuarele şi nu asfaltul, şi el, ca participant la mitingurile #REZIST, a fost în marş pe carosabilul pe care unii l-ar vrea doar pentru şoferi.

Mai jos, comunicatul de la Primăria Piatra Neamţ, prin care autorităţile anunţă că s-au (i)luminat:

Comunicat  de presă / 12.05.2017

Astăzi, primarul Dragoș Chitic a convocat o ședință cu factorii responsabili pentru organizarea întâlnirilor lunare „Masa Critică”.

”A fost găsită cea mai bună soluție pentru ca această acțiune frumoasă a pietrenilor să continue și să se desfășoare în cele mai bune condiții de siguranță. Mă declar un susținător al mișcării și voi sprijini orice inițiativă care încurajează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Ne vedem pe 26 mai la Masa Crititică!” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Evenimentul Masa Critică va fi autorizat în baza Legii nr. 60 / 1991 privind adunările publice, fiind considerată o manifestare ce are și scopul de a atrage atenția asupra faptului că și bicicliștii sunt participanți la trafic. Această soluție elimină restricțiile de vârstă pentru participanți și asigură protecție suplimentară bicicliștilor prezenți la manifestare.

Serviciul Comunicare / Primaria Piatra Neamţ

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns