Primarul Chitic, primul mesaj după citarea la DNA

Dragoș Chitic confirmă că are calitatea oficială de SUSPECT într-un dosar al DNA și transmite cetățenilor din Piatra Neamț și primele sale gânduri pe acest subiect și convingerea că „voi trece și peste această încercare, cu capul sus”.

Primarul Chitic nu recunoaste direct că are „eticheta” de suspect ci, printr-o construcție alambicată, își arată mirarea că multi din cei chemati la anchetă au calitatea de suspect apoi trece de la modul impersonal la cel direct, spune că nu e un episod plăcut dar își anunță încrederea că va depăsi și acest hop, declarându-se nevinovat: „Personal apreciez ca prea usor ești etichetat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine . Nu este placut să fii pus în astfel de situație, mai ales atunci când esti construit să fii corect și să respecți legea. Încălcarea legii este străină de mine, fără nicio legatura cu modul meu de a trăi și de a lucra. Dar, sunt convins, voi trece și peste această încercare, cu capul sus. Adevărul este doar unul singur și sunt sigur că așa va rezulta și în urma cercetărilor, mai ales că mi-am declarat întreaga disponibilitate. Eu mai cred într-o Românie normală !”.

Mesajul integral al primarului Dragoș Chitic, mai jos:

<<De când am preluat conducerea Primăriei Piatra Neamț am demonstrat transparență in activitatea mea și v-am obișnuit să vă comunic orice subiect pe care il apreciez de interes pentru comunitatea noastră. De aceea, consider ca trebuie să știți, că DNA Bacău continua cercetarea inceputa de mai mulți ani referitoare la unele aspecte din trecutul primăriei, dintr-o perioadă în care instituția era condusă de o altă persoană. De-a lungul anilor s-au solicitat de la primărie diverse documente, iar în anul 2014, procurorii DNA au descins la clubul Ceahlaul, intr-o perioada in care eu nu mai eram intr-o functie executiva . Aspectele cercetate de DNA Bacau au fost consemnate in trecut si in rapoartele Curtii de Conturi in urma controalelor pe care le-a efectuat la Primaria Piatra Neamt si care sunt publice, unele dintre ele fiind intens mediatizate si de o parte a presei locale. Acum, DNA Bacău a decis să extindă cercetările pentru anumite elemente privitoare la finanțarea Clubului de Fotbal Ceahlăul Piatra Neamt. Conform procedurii persoanele care pot aduce lămuriri privind activitatea derulată în acea perioada vor fi invitate, sa o facă.
În acest context, deși eram printre puținii primari de localități importante din țară care nu trecuseră pe la DNA, iată că am fost și eu invitat, deși consider ca nu am nicio legătură cu această cauză. Mi s-a adus la cunostință faptul că se fac cercetari privind unele aspecte din activitatea de atunci a primariei. Majoritatea celor care vor fi chemați la audieri au, surprinzător pentru mine, calitatea de suspect. Personal apreciez ca prea usor ești etichetat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine . Nu este placut să fii pus în astfel de situație, mai ales atunci când esti construit să fii corect și să respecți legea. Încălcarea legii este străină de mine, fără nicio legatura cu modul meu de a trăi și de a lucra. Dar, sunt convins, voi trece și peste această încercare, cu capul sus. Adevărul este doar unul singur și sunt sigur că așa va rezulta și în urma cercetărilor, mai ales că mi-am declarat întreaga disponibilitate. Eu mai cred într-o Românie normală !>> (Dragos Chitic, 12.01.2018).

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Primarul Chitic, primul mesaj după citarea la DNA

 1. Sa stea Chitic linistit.

  Probabil l-au chemat la o cafea ca sa aranjeze spagile.

  Pentru ca DNA Bacau sa faca vreo ancheta care sa se si finalizeze ar trebui in primul rind sa se mai infiinteze un Super DNA care sa faca ancheta la DNA Bacau pentru a curata mizeria de acolo.

  Pina atunci toti hotii din Neamt sa stea linistiti si sa pregateasca comisionul.

 2. chiticule:costum vatuit de pufoaica,izmene groase,camasa de corp flanelata,sosete de lana,sosoni,caciula cu urechi sovietica,flanea cu guler pe gat si neaparat vaselina(valvolina) ca-i……….. friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig in celula !
  Lasa vrajeala,patetismul si miorlaiala,normal ca-i………. „dosar politic”(ca la HOTUL BATRAN) !

 3. impozitele locale au crescut. Reducerea pt plata anticipata a scazut cu 50%( de la 10% la 5%). Ce usor este sa fii primar pe banii prostilor. Asa se pot plati hotiile primarilor!

Lasă un răspuns