Primarul Chitic minte iar! Cică nu a fost compot cu mucegai dar se dă singur de gol…


Învăţat probabil de cineva cu pretenţii de comunicator că atunci când eşti prins cu o problemă cel mai bine e să negi evidenţa, primarul Dragoş Chitic o comite iar. Dă un comunicat în care neagă informaţia cu produse alterate sau nerecomandate copiilor dar chiar poza postată de el îl dă de gol.

În imaginile de mai jos aveţi, primele două poze din setul postat de persoanele aflate în carantină şi, a treia, una postată de primar.

În fotografia din stânga este imagine cu borcanul cu Compot de prune de la „Merve”. În lista de alimente de care primarul face vorbire se pomeneşte şi de compot iar în imaginea din dreapta, în colţul din dreapta sus se observă acelaşi compot, cu eticheta pe care se pot citi terminaţiile „ve”, de la „Merve” şi „prune”, evident de la Compot de prune.

Chitic o dă iar pe clişee gen „politizare” şi „ştiri neconfirmate”. Personal nu am văzut mesaje politice pe acest subiect. Iar despre „ştirea neconfirmată” ce ar fi de zis în condiţiile în care imaginile în oglindă sunt atât de grăitoare. Chiar poate crede cineva sănătos la cap că o femeie care ajunge în neamţ, după un drum de zeci de ore, într-un convoi escortat de Poliţie şi Jandarmi, cu mâncare primită târziu ar fabula pe acest subiect? Şi cum se face că borcanul cu mucegai este identic (dimensiune, produs, etichetă) care se află şi în poza postată de primar?

Dar cum se face că oamenii au reclamat că şi ei şi copiii au primit alimente nerecomandate de medic şi în comunicatul primarului (mai jos) şi poza aferentă se află margarina şi parizerul?

Reamintim că imaginile cu compotul mucegăit au fost postate pe internet de o femeie gravidă aflată în carantină cu copilul ei, de doi ani, care a fost operat recent în Italia.

Mai jos, comunicatul primarului:

<<În Piatra-Neamț se află unul dintre spațiile alocate pentru persoanele aflate în carantină, persoane pentru care primăria asigură hrană și alte materiale necesare.
Pentru micul dejun de astăzi am livrat produse alimentare prin DAS, care a răspuns în cel mai scurt timp posibil solicitării referitoare la acordarea necesarului de hrană pentru persoanele declarate în carantină.
Astfel, în data de 12.03.2020, Primăria Piatra-Neamț s-a preocupat să distribuie produse de bază – hrană rece – pentru micul dejun, care constau în: conservă de carne de vită, lapte de vacă, lapte praf, brânză tartinabilă, parizer, ceai, zahăr, gem, pate, pâine semialbă, margarină, napolitate, biscuiți, eugenii, compot de fructe, apă, toate ambalate de fabrica producatoare și aflate în termen de valabilitate, din care persoanele carantinate au putut alege, în funcție de preferințe și necesități. Distribuirea hranei se realizează pe un traseu prestabilit, astfel: Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț predă alimentele Poliției Locale, care le transferă către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, aflați în locația unde sunt cazate persoanele aflate în carantină.
Știrea cu produse expirate nu se confirmă, produsele sunt ambalate de fabrica producătoare, au fost verificate împreună cu reprezentanții prefecturii in jurul pranzului , sunt în regulă și au termenul de garanție valabil. Fac un apel către sursele de informare în masă să nu politizeze acțiunile legate de coronavirus, este una dintre cele mai josnice modalități de tratare a acestui subiect. Este jenant dacă cineva, astăzi, în situația destul de critică în care se află întreaga omenire , își permite să politizeze aceste subiecte. Cel mai probabil că reacția publică față de acea persoană va fi pe măsură. De dimineață am încheiat contract cu o firmă de catering, iar începând de astăzi, la prânz, se livrează pentru persoanele carantinate 3 mese calde pe zi pentru toată perioada șederii în carantină la Piatra-Neamț. Asigur persoanele aflate în Piatra-Neamț, într-o situație dificilă legată de coronavirus, că atât eu cât și administrația pietreană le suntem aproape, deschiși și pregătiți să rezolvăm orice problemă cu care se confruntă, respectând reglementările legale și măsurile de prevenție stabilite în acest sens>>.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns