Primarul Chitic justifică dezastrul de la locurile de joacă cu… o filmare cu un vandal. Cei care trag semnale de alarmă, „metodă atât de josnică”…

La început de primăvară (după o iarnă caldă), primarul Dragoş Chitic răspunde celor care acuză dezastrul de la locurile de joacă pentru copii, cu un filmuleţ în care se vede un derbedeu care sare pe o platformă şi cu o declaraţie cel puţin interesantă prin care cei care arată cu degetul pe acest subiect sunt acuzaţi de intenţia de câştigare de „capital electoral printr-o metodă atât de josnică”.
Clipul video postat de Primărie (la finele articolului) arată cum un adolescent înăltuţ, slăbuţ, cu hanorac cu glugă sare de două ori pe două scânduri, după ce a urcat în fugă pe tobogan, spre platforma respectivă. (filmare realizată pe 27.02.2020, la ora 17.32, după cum arată timerul de pe video).
Mai jos, mesajul complet postat pe pagina de facebook a Primăriei cu tot cu declaraţia primarului:

 

<<Spațiu de joacă distrus în mod intenționat în Piatra-Neamț !
Sunt motive întemeiate, susținute de probe, pentru a bănui că există o mare probabilitate ca unele locuri de joacă din Piatra Neamț să fie distruse în mod intenționat.
Primăria Piatra-Neamț a înaintat o plângere la Poliția Municipiului pentru a stabili cu exactitate, dacă locul de joaca a fost distrus în mod intenționat și motivele acestui act de vandalism.
Dragos Chitic, primarul Municipiului Piatra-Neamț :
„ În perioada imediat următoare vor fi montate camere de supraveghere video la toate locurile de joacă din oraș. Este de neconceput ca cineva să se coboare la nivelul la care să afecteze siguranța și sănătatea copiilor, dând dovadă de lașitate și un cinism ieșit din comun, crezând că va câștiga capital electoral printr-o metodă atât de josnică.”>>

Se impun câteva observaţii de bun simţ:
1.Acest clip reprezintă motivaţia pentru care zeci de locuri de joacă din Piatra Neamţ sunt adevărate pericole publice pentru copii? Asta se deduce din mesajul primarului…
2.Care este motivul pentru care Primarul Dragoş Chitic leagă gestul unui derbedeu de câştigarea de capital electoral? E un răspuns indirect la campania începută de USR Piatra Neamţ care trage un semnal de alarmă pe acest subiect de vădit interes public?
3.Nu e foarte clar ce vrea să spună primarul cu aserţiunea cu „metodă josnică”. Nu invocă nicio probă care să lege gestul de vandalizare de criticile care vin dinspre opinia publică (nu doar de la USR) dar imediat pune eticheta respectivă. Sau e „metodă josnică” să araţi că administraţia locală şi-a arătat din plin incompetenţa pe acest subiect?

Între timp, aflăm că într-o postare de pe contul lui, primarul Dragoş Chitic are un mesaj un pic mai lung în care acuză că fotografia publicată în Vestea în urmă cu câteva zile ar fi fost fix de după momentul în care a fost filmat tânărul.
Dacă e nevoie, facem un articol separat în care arătăm fie că minte intenţionat fie că se lasă păcălit de unii, existând probe (chiar şi publice) că respectiva fotografie a apărut, iniţial, cu două zile înainte de articolul din Vestea şi de momentul filmării folosite pentru a justifica starea jalnică a locurilor de joacă.

 

Iar dacă veţi da click AICI, puteţi vedea o emisiune realizată cu două zile înainte de data de pe clipul postat de primar, emisiune în care apare o fotografie cu starea jalnică a locului de joacă de la Creşa Mărăţei.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns