Primarul Chitic, în autoizolare!

Pentru că a intrat în contact cu organizatorii controversatului Campionat de Dans Sportiv ) dintre care doi au fost deja declaraţi POZITIV), primarul Dragoş Chitic intră în autoizolare. Aşa sunt reglementările şi postarea făcută de el mai devreme arată că se conformează.

„Deoarece am fost informat că cei doi organizatori ai Concursului de Dans Sportiv, desfășurat în perioada 29 februarie-1 martie la Sala Polivalenta au fost confirmați pozitiv, în urma testului pentru coronavirus, iar eu împreună cu soția mea am fost invitați și am participant la acel eveniment, din respect pentru toți cei cu care aș putea intra în contact, am decis ca de astăzi să mă autoizolez la domiciliu. Am discutat și cu DSP atunci când am luat această decizie preventivă și voi face testul pentru a vedea dacă este totul în regula. Mă simt bine, nu am nici eu și nici membrii familiei nici cel mai mic simptom de infectare cu covid-19, dar consider că este corect să procedez așa pentru a-i proteja pe cei cu care, prin natura funcției, aș intra în contact.
Imediat ce voi avea rezultatul testului îl voi comunica și voi respecta, ca orice cetatean responsabil, toate regulile de protectie stabilite in acest caz.
Nu pot reprosa nimic organizatorilor evenimentului, au realizat acest concurs cu intentii bune, intr-o perioada in care fenomenul coronavirus nu luase amploare, nu existau nicaieri in tara restrictii iar la nivel national au fost numeroase evenimente in acel weekend cu mii de spectatori.
Le sunt aproape in aceasta perioada grea si le doresc insanatosire grabnica.
Voi sprijini, chiar si de la domiciliu, DSP pentru a-si desfasura activitatile specifice in legatura cu acest subiect, astfel incat toti participantii la eveniment, care au intract in contact cu persoanele confirmate acum pozitiv, sa poata fi testate si sa se simta in siguranta.
Voi coordona, prin telefon si mijloacele online, activitate primariei in aceasta perioada, cu prioritatea pentru masurile de prevenire a infectarii populatiei din Piatra Neamt cu coronavirus.
Sa fim calmi, sa avem un comportament rational si sa respetam cu totii in aceasta perioada regulile si masurile stabilite pentru autoprotectie, impotriva infectarii.
Va fi bine!
Multa sanatate tuturor!”, spune Chitic.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns