Primarul Chitic îi dă replica directorului Niță: „Sunt convins că vor apărea curând cluburi de volei care vor fi conduse de oameni pricepuți și serioși”

Primarul Dragoș Chitic nu se consideră răspunzător pentru „distrugerea” echipei de Volei Băieți – așa cum îl acuză într-o scrisoare deschisă Directorul Executiv Constantin Niță, de la respectivul club – ci face referire la faptul că blocajul a intervenit din cauza responsabililor clubului care au decontat aiurea anumite cheltuieli, aspect sesizat de Curtea de Conturi.
Primarul Chitic răspunde acuzelor aduse de Niță într-un drept la replică pe care îl publicăm, integral, mai jos:

 

DREPT LA REPLICÃ
17 februarie 2019

Ref: Articolul “Acuză gravă la adresa Primarului: „AȚI DISTRUS ECHIPA DE VOLEI BĂIEȚI!” Scrisoarea deschisă a Directorului de la ultimul club care mai era în Liga 1”, publicat pe site-ul dvs. – www.vestea.net, în data de 16 februarie a.c.

Întrucât în spațiul public au apărut anumite afirmații cu privire la activitatea clubului de volei masculin, se cuvine, din rațiuni care țin de respect pentru pietreni, iubitori ai sportului, să lămuresc aceste aspecte.

De neînțeles pentru mine este atitudinea unor oameni venerabili, cu părul alb, cum este domnul Constantin Niță, care, după ce clubul de volei condus de domnia sa a fost susținut financiar ani la rând de către municipalitatea pietreană, preferă să arate cu degetul înspre alții, în speranța că va reuși să bage sub preș  și să ascundă de ochii pietrenilor deciziile greșite pe care le-a luat în calitate de conducător al acestui club.

Domnul Constantin Niță refuză să înțeleagă că în societatea de astăzi sunt reguli și legi care trebuie respectate. Atunci când clubul domniei sale a primit ultima finanțare de la primăria pietreană, a încălcat legea în privința cheltuirii banilor și nu o spun eu, ci raportul Curții de  Conturi întocmit în urma verificărilor. Mai mult decât atât, clubul de volei masculin nu mai este susținut nici de principalul finanțator privat, deoarece domnul Niță a demonstrat neseriozitate și nu a respectat condițiile convenite.

Sunt doar două aspecte care vorbesc de la sine despre cine a distrus, de fapt, clubul de volei masculin pietrean, însă sunt aspecte extrem de importante, care țin de respectarea legii pe care  eu, în calitate de primar, nu sunt dispus să o încalc.

Sunt un susținător al sportului nemțean, dovadă nu doar  meciurile la care  sunt prezent în tribune și dialogurile permanente cu președinții de  cluburi, dar și cele peste cinci miliarde de lei vechi pe care Primăria le acordă, anual, activităților sportive.

Sunt convins că vor apărea curând cluburi de volei care vor fi conduse de oameni pricepuți și serioși, care vor respecta legea, iar cu sprijinul municipalității, al sponsorilor și al pietrenilor vor readuce performanța voleibalistică în orașul nostru. Îmi pare rău domnule Constantin Niță că ați ajuns să scrieți scrisori deschise, dar mincinoase, deși știți foarte bine că sunt un om al dialogului și manifest deschidere pentru sprijin în orice domeniu. Cu toate acestea, deși nu pot fi de acord cu ceea ce faceți acum, vă respect, domnule Niță pentru că sunteți un cetățean al acestui oraș și nutresc convingerea că într-o bună zi propria conștiință vă va spune că ați greșit. Dacă atunci vă veți cere scuze sau nu este o chestiune care ține de caracter. Adevărul nu poate fi decât unul singur și iese întotdeauna la iveală.

Dragoș Chitic

V.N.

Comentarii Facebook

One thought on “Primarul Chitic îi dă replica directorului Niță: „Sunt convins că vor apărea curând cluburi de volei care vor fi conduse de oameni pricepuți și serioși”

Lasă un răspuns