Primarul Chitic, drept la replică în care demontează chiar ceea ce a spus el

https://www.facebook.com/PNLNeamt/videos/246015929618971/
Scriam ieri că primarul Chitic a declarat în conferinţă de presă că anul trecut Primăria Piatra Neamţ nu a mai contestat majorarea din 2018 a preţului apei.

Primim acum un DREPT LA REPLICĂ de la Primăria Piatra Neamţ din care aflăm că, totuşi, acţiunea în instanţă a fost, procesul a fost pierdut, dar nu a mai fost făcut apel.

<<Ca urmare a articolului apărut în publicația vestea.net, în data de 03.10.2019 – „Primarul Chitic recunoaşte că a minţit! Nu a contestat în instanţă creşterea preţului la apă de anul trecut, aşa cum s-a lăudat!”, vă comunicăm următoarele:

Primăria Piatra-Neamț a depus acțiune în instanță având ca obiect anularea Hotărârii Adunării Generale nr. 1 / 12.06.2018 adoptată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Neamț”, în acest sens constituindu-se dosarul nr. 6244/279/2018. Acțiunea a fost respinsă de instanța de judecată ca nefondată, instanța neidentificând motive de nulitate ale Hotărârii adoptate de ADI Aqua Neamț. Reamintim că Municipiul Piatra-Neamț s-a opus în anul 2018 majorării prețului apei, solicitată de către Compania Județeană Apaserv, prin Hotărâre a Consiliului Local. Acțiunea în instanță nu a mai fost continuată pentru că, în urma respingerii de către instanță a solicitării, s-a apreciat că nu există șanse pentru câștig de cauză în această speță, deoarece ADI Aqua Neamț a respectat procedura statutară atunci când a aprobat majorarea prețului apei.

În acest sens a fost și răspunsul primarului Dragoș Chitic la întrebarea adresată de către publicația dumneavoastră în conferința de presă susținuta la sediul PNL în data de 27.09.2019.

Decizia de majorarea a prețului apei a fost luată prin votul unora dintre membrii ADI AQUA Neamț, neexistând motive suficiente ca hotărârea de majorare a prețului apei să fie anulată.

Serviciul Comunicare>>.

Genială formularea „În acest sens a fost și răspunsul primarului Dragoș Chitic”. Pentru că, mai jos puteţi vedea STENOGRAMA răspunsului dat de primarul Chitic în acea conferinţă (la final, postăm iar şi varianta VIDEO, să nu fie vorbe).

Vestea i-a adresat o întrebare primarului legată de stadiul procesului pe care îl anunţa în urmă cu un an, cu precizarea suplimentară că la acel moment am solicitat de la Primărie plângerea către instantă iar subordonaţii săi au refuzat să ofere acel document:


Chitic: Vreau să vă reamintesc faptul că decizia de majorare a prețului la apă în județul Neamț poate s-o ia asociația de dezvoltare intercomunitară și nu fiecare Primărie în parte.

Deci, și data trecută și de data aceasta, Primăria Piatra neamț s-a opus majorării prețului apei și a dat mandat reprezentantului nostru în ADI ca să voteze în acest sens.
Așa a fost și anul trecut, așa a fost și anul acesta.
Deci, practic, indiferent de orice demers am fi făcut, analizând cu juriștii, am constatat că nu puteam să obținem un rezultat favorabil pentru că decizia de majorare s-a luat la fel ca decizia de repartizare a banilor, politic.

<<- Deci nu ați mai contestat în instanță?

Chitic: Nu a mai fost contestată în instanță…

– aaa, ok..

Chitic: …pentru că nu avea un rezultat, din ceea ce am analizat cu juriștii. Am exprimat public, la acel moment și de fiecare dată când a fost cazul, această luare de cuvânt față de intenția – nu intenția de atunci că atunci a fost și aprobare pentru majorarea prețului la apă și anul trecut și în acest an…

-Am inteles. Deci de fapt ei nu aveau ce sa-mi dea. Eu cerusem un document către instanță care nu exista…

Chitic: La mine personal nu a ajuns, Compartimentul Comunicare este coordonat de doamna viceprimar care e chiar de la PSD…>>.


Coroborând cele două mesaje, rezultă că „vina” majoră a publicaţiei Vestea este că a luat de bun ceea ce primarul a spus clar („Nu a mai fost contestată în instanţă”) în conferinţa de presă. „În acest sens” (ca să cităm clasici în viaţă), jurnaliştii nemţeni trebuie să înţeleagă că se poate întâmpla ca primarul să vrea să spună ceva dar de fapt să spună ceva cu totul diferit.
Sau poate acest dualism „mesaj gândit – mesaj rostit” intervine doar ]n momente de stres deosebit, cum ar fi o conferin'[ de presă la partid, pe scaun, cu apa plată în faţă…

Intreaga filmare a conferinţei de presă poate fi vazută în articolul publicat ieri sau chiar pe pagina PNL Neamţ (minutul 43.39).

Vestea

Comentarii Facebook

One thought on “Primarul Chitic, drept la replică în care demontează chiar ceea ce a spus el

  1. Am avut asteptari de la un primar , indiferent de culoare politica. Ceea ce deranjeaza in P. Neamt este calitatea proasta a drumurilor, mizeria de nedescris a tomberoanelor de gunoi si a masinilor ce ridica gunoiul, capacele de canal de pe carosabil, lipsa wc-iurilor publice din oras, starea carosabilului langa Socar-Liceul de chimie unde Apa-serv , dupa balbaiala de 4-5 saptamani cu lucrarea din zona a lasat strada in totala parasire si bataie de joc fata de cetatenii orasului. Daca Chtic ar circula prin oras ar putea vedea ce prost este administrat !

Lasă un răspuns