Primarul Chitic despre problema apei: „Am ajuns de râsul lumii!”

DSC_5247De câte ori oraşul e pe cale să explodeze (la figurat) din cauza avariilor din reţeaua cu apă şi a întreruperii furnizărilor lichidului vital (mai ales în cazul incidentelor neanunţate sau care depăşesc prin amploare estimarea iniţială), şi autorităţile au reacţii. E şi cazul primarului interimar Chitic şi a senatorului Ţapu care astăzi au avut cuvinte foarte dure pe acest subiect.

„Am ajuns de râsul lumii. Subiectul a ajuns temă la o televiziune naţională!”, a acuzat primarul Dragoş Chitic în cadrul conferinţei de presă de la PNL.

„Constatăm cu toţii, cu surprindere, că problema apei în Piatra Neamţ nu este rezolvată, iar factorii implicaţi, din punctul meu de vedere, nu-şi dau tot interesul pentru ca prietenii să beneficieze de această utilitate vitală. Am înţeles problema avariei de pe strada Petru Movilă, dar constatăm că oraşul este lăsat în mod frecvent fără apă, uneori fără ca populaţia să fie informată. Eu, în calitate de primar, nu mai pot accepta! M-am săturat să spun că societatea Apa Serv e a Consiliului Judeţean şi nu văd ca această instituţie să se preocupe pentru a rezolva cauzele, nu efectele. Efectele le vedem cu toţii. Aproape în fiecare zi, sunt zone care rămân fără apă. Cârpim, peticim şi nu rezolvăm problema! Au fost peste 40 de avarii în ultima perioadă în municipiul Piatra Neamţ! Aşa cum vedem, toate străzile sunt ciuruite pentru aceste intervenţii şi sunt perioade destul de lungi în care cetăţenii nu beneficiază de apă”, a punctat primarul de Piatra Neamţ.

„Este nevoie de specialişti care să găsească soluţii la această problemă, care să fie puse în practică cât mai curând. Dacă se doreşte, aceste soluţii vor apărea. Constat, surprins, că, la Consiliul Judeţean, în ultima perioadă, nu se mai discută de această problemă. Este o societate a dumnealor. Fac apel public către Consiliul Judeţean şi Apa Serv să vină cu un program concret de măsuri”, a mai spus Dragoş Chitic. 

„Situaţia este inadmisibilă! Este o batjocură la adresa pietrenilor! Haideţi să repunem adevărul în drepturile lui! Societatea Apa Serv a fost în permanenţă controlată de PSD. Este în subordinea Consiliului Judeţean, controlat de PSD. Am câteva întrebări pentru ambii actori – Consiliul Judeţean şi Apa Serv. În proiectul şi în caietul de sarcini pentru lucrarea de pe strada Petru Movilă, au fost prevăzute soluţie tehnice de forare orizontală, ceea ce nu mai necesita autorizaţie de la primărie. Termenul era 1 ianuarie 2015. De ce, ulterior licitaţiei, s-a schimbat soluţia tehnică? Apa Serv şi Consiliul Judeţean şi-au dat aprobarea? Banii aceia, 11 milioane de lei, prevăzuţi pentru forarea pe orizontală, s-au dus la constructor, deşi lucrările nu s-au făcut? Dacă nu, s-au pierdut banii şi s-au întors la Uniunea Europeană?”, a marjat pe acelaşi subiect şi senatorul Ţapu.

D.V.

cop chitic

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns