Primarul Chitic despre posibila demitere: „Hărțuire! Jocuri politice meschine!”

După ce Prefectura Neamț a demis 4 primari din funcție și a anunțat că și primarul de Piatra Neamț a fost reclamat că acum candidează cu alt partid față de cel cu care a fost ales în urmă cu 4 ani, Dragoș Chitic reacționează, acuzând că și legislația modificată dar și practica aceasta se înscriu în ideea de hărțuire și de jocuri politice meschine.

<<Am văzut că adversarii mei politici îşi doresc cu orice preţ încetarea mandatului meu de primar, pentru sunt candidat din partea altui partid. În orice ţară civilizată din lume poţi candida de la formaţiunea politică care ţi se potriveşte şi în care ai încredere că poți să iți pui în practică proiectele. În România unii interpretează că nu ar fi aşa. Asta e “politica” la noi, dacă eşti în partidul lor eşti bun, dacă ai altă opţiune politică, nu mai eşti bun şi trebuie să fii hărțuit și să se încerce prin orice mijloace intimidarea ta. Sunt un om puternic si nu mă voi lăsa intimidat, indiferent de metodele folosite.
Unii dintre contracandidaţii mei, văzând că nu au nicio şansă de a mă schimba prin vot, ales de oameni, în mod democratic, apelează la cele mai murdare metode pentru a face acest lucru. Le transmit răspicat: dacă aşa interpretaţi voi legea, atunci încetaţi-mi mandatul, în dispreţ total faţă de ceea ce-și doresc acum cetățenii orașului și ce au votat pietrenii în urmă cu patru ani. Vă veţi bucura doar câteva zile de iluzoria voastră victorie, pentru că pe 27 septembrie pietrenii vor face dreptate. Primarul este ales de oameni şi nu de politicieni mârşavi. După 27 septembrie nicio interpretare subiectivă a unei legi nu vă va mai da dreptul să mă înlăturaţi de la conducerea oraşului.
Aţi oprit mandatele a patru primari, opriţi şi mandatul meu, dar nu aveţi nicio şansă să îi opriţi pe pietreni să îşi aleagă primarul pe care îl doresc. Nu veţi putea niciodată să opriţi furia alegătorilor faţă de mizeriile voastre şi jocurile politice meschine pe care le faceţi. Dacă asta vreți, nu aveţi decât să mă demiteţi printr-o metodă josnică. Pietrenii sunt oameni inteligenţi, care nu se lasă păcăliţi de manevrele voastre politicianiste, ştiu să-şi aleagă, să-şi susţină şi chiar să-şi apere primarul pe care îl doresc. Mai sunt doar câteva zile până la alegeri iar pietrenii vă vor opri prin votul lor să mai faceți abuzuri, să interpretaţi legea după bunul vostru plac şi după cum vă dictează interesele voastre electorale meschine>>, spune Dragoș Chitic.

Prefectura Neamț a emis vineri ordine de încetare a 4 mandate de primari (Alexandru cel Bun, Bahna, Timișești, Roznov). Prefectul George Lazăr a anunțat tot atunci că în vizorul instituției mai sunt și alți candidați (primari sau consilieri județeni) care, la fel, candidează acum cu alte formațiuni politice, altele decât cele cu care au obținut actualele mandate în urmă cu 4 ani.

Reamintim că în urmă cu ceva ani, legislația permitea o perioadă de 3 luni înainte de alegeri în care aleșii locali își puteau schimba partidele fără a-și pierde mandatele. Noua legislație este neîndurătoare cu aleșii locali în timp ce parlamentarii (care fac legile) își pot schimba oricând partidul fără a pierde demnitățile publice.

D.V.

 

Lasă un răspuns