Primarul Chitic bate obrazul şefilor de la Ministerul Transporturilor

accident mortal felesti dulcesti (6)

Primarul pietrean Dragoş Chitic îi acuză – cu eleganţă dar ferm – de incompetent pe mai-marii din Ministerul Transporturilor.

Pe subiectul accidentului mortal cu 3 victime (produs ieri, pe drumul national Piatra Neamţ – Roman, la Feleşti-Dulceşti), primarul Chitic a intervenit pe un grup de pe facebook (Esti din Neamt daca…) cu două comentarii la o postare legată de respective tragedie.

În primul comentariu, Chitic a făcut o trimitere spre administratorul drumului (Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România din subordinea Ministerului Transporturilor) şi, ironic, a spus că dacă nu se poate la nivelul respective, e dispus să dea o mână de ajutor Primăria Piatra Neamţ: “Fac un apel public catre administratorului acestui drum ( drum national ) pentru un minim efort in a gasi o solutie pentru a nu se mai intampla atatea tragedii in acea zona . Oare cate persoane trebuie sa mai moara pentru a lua masurile ce se impun?  Daca nu poate , ma ofer, prin institutia pe care o conduc, sa rezolv eu acesta problema”.

Apoi, în al doilea comentariu, primarul pietrean a venit cu abordarea tehnică, oferind soluţii concrete: “Sunt multe solutii cu investitii minime: limitatoare de viteza cu benzi rezonatoare, indicatoare de avertizare in cascada ( chiar si luminoase pe timp de noapte), panouri de avertizare etc.Trebuie doar sa se vrea”.

Citiţi şi: Update FOTOGRAFII CUMPLITE / 2 MORŢI ŞI 5 RĂNIŢI / ACCIDENT GRAV LA DULCEŞTI
Cei 2 MORŢI erau CHELNERI LA HOTELUL CENTRAL / Anchetă şi de la ITM – ACCIDENTUL MORTAL e şi rutier şi de muncă
Numărul MORŢILOR din accident a ajuns la 3! E vorba de încă un chelner de la Central

Intervenţiile primarului Chitic au strâns, relativ repede, aprecieri (pe bune, nu likeuri plătite, cum obţin unii politicieni  care cumpără vizualizări agresive pe reţeaua de socializare) şi i-au stârnit şi pe alţii.

“Chiar şi prin separarea sensurilor de mers cu nişte balize din plastic s-ar putea rezolva această problemă. Oricum de apreciat apelul domnului Chitic.

Poliția rutieră a înțeles să prevină producerea tragediilor acolo prin amplasarea, aproape zilnic, a unui radar în pădurea aia unde este limitare de 50km/h. Asta înseamnă prevenire în viziunea poliției, astea sunt rezultatele ei”, a punctat Ionuţ Corfu, operator de imagine la o televiziune locală.

“O buna parte din drumul P Neamt – Roman e foarte prost. Asfaltul e aproape neted. Cand ploua, orice cauciuc aluneca atunci cand franezi. E ca si cum ar fi gheata pe jos. Testati daca nu ma credeti ( vorbesc strict de partea de drum care nu a fost asfaltata recent)!” a precizat şi userul Cosmin Van Der Taurus, operator montaj la o altă televiziune locală.

Revenind la comentariile primarului Chitic este evident că Primăria Piatra Neamţ nici nu poate şi nici nu are voie să intervină pe un drum aflat în administrarea altei autorităţi. Ajutorul oferit de primarul pietrean e de fapt, o ironie prin care subliniază faptul că, exceptând câţiva kilometric de drum national modernizaţi în 2014 în Neamţ, CNADNR şi Ministerul Transportului a cam neglijat în ultimii ani drumurile din Neamţ care revin în compteneţa acestor autorităţi.

În schimb – nimic nou! – nemţenii sunt blagosloviţi periodic cu promisiuni şi desene frumos colorate despre viitoare autostrăzi, despre lărgirea DN Piatra Neamţ – Bacău care se tot fac şi se vor face peste… 10 ani, peste 20 de ani sau la Paştele Cailor.

Până atunci, rămâne întrebarea care nu e doar a primarului Chitic ci şi a multor nemţeni: Câţi oameni trebuie să mai moară?

Citiţi şi: Update FOTOGRAFII CUMPLITE / 2 MORŢI ŞI 5 RĂNIŢI / ACCIDENT GRAV LA DULCEŞTI
Cei 2 MORŢI erau CHELNERI LA HOTELUL CENTRAL / Anchetă şi de la ITM – ACCIDENTUL MORTAL e şi rutier şi de muncă
Numărul MORŢILOR din accident a ajuns la 3! E vorba de încă un chelner de la Central

D.VINCA

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.