Primarul Chitic anunţă CONTROALE şi AMENZI pentru clădirile şi terenurile neîngrijite

„Având în vedere  sesizările primite pe adresa instituției, dar și cele constatate în urma deplasărilor periodice pe teren, primarul Dragoș Chitic a dispus compartimentelor specializate ale primariei să ia măsurile care se impun pentru  ca deținătorii de imobile,  terenuri și construcții situate în intravilanul municipiului Piatra-Neamț să le întrețină și să le îngrijească.

Astfel, în perioada următoare vor fi inventariate clădirile de pe raza Municipiului Piatra-Neamț aflate într-o stare avansată de degradare, precum și suprafețele de teren, proprietăți private, neîngrijite sau pe care sunt depozitate deșeuri. Poliția Locală poate sancționa cu amendă atât persoanele fizice cât și persoanele juridice conform HCL nr. 7 din 2010 și HCL nr.  290 din 2013.

De asemenea, o altă măsură luată de municipalitate în sensul îmbungtățirii esteticii orașului o reprezintă dublarea impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite, conform HCL nr. 152 din 2017.

„Această iniţiativă are drept scop să-i stimuleze pe proprietari să remedieze problemele de  estetică și siguranță  ale clădirilor şi terenurilor pe care le posedă în  Municipiul Piatra- Neamț. Consider că eforturile municipalității pentru îmbunătățirea imaginii orașului trebuie susținute și de către deținătorii de imobile, iar îngrijirea proprietăților reprezintă minimul pe care fiecare dintre noi trebuie să îl facă” a declarat primarul Dragoș Chitic. 

Serviciul Comunicare”

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Primarul Chitic anunţă CONTROALE şi AMENZI pentru clădirile şi terenurile neîngrijite

  1. Sa inceapa cu satrele de tigani si adaposturile lor improvizate!Sa vedem, are curaj?!

  2. A ramas primaria fara bani si s-a gandit sa ia de la fraieri? Unde sunt banii din fonduri europene promisi in campanie? Bai Chitic, ia-l pe Birjoveanu si pe urecheatu ala de-i mare asigurator si duceti-va pe Bistrita la vale ca sunteti niste ordinari

  3. Pe Duraului nu s-a terminat de demolat nici casa parasita vis-avis de CMJ Neamt ca au aparut alte balarii…..

  4. Idee foarte buna! De vazut daca o va pune in practica si nu va ceda la presiunile unor gasti de ”parveniti” de dupa 1990.
    Foarte multe spatii, au fost luate ”pe ochi frumosi”, iar daca proprietarii nu reusesc sa le puna in valoare, inseamna ca sunt doar niste profitori ordinari. In Germania, acest aspect poate fi corectat prin amenzi usturatoare , mergand pana la confiscarea proprietatii.

Lasă un răspuns