Primarul Chitic, 3 ani cu suspendare și tot 3 ani fără funcții publice! Sentința primei instanțe…

Primarul Dragoș Chitic a fost astăzi condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, și la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi civile (inclusiv de a alege, de a fi ales, de a deține funții publice) tot pentru 3 ani. Prin sentința primei instanțe (decizie care poate fi atacată cu apel) și ceilalți 5 inculpați din „Dosarul schimburilor de terenuri” au primit pedepse de la 2 ani și 8 luni la 3 ani, tot cu suspendare, cu interzicerea drepturilor pe perioade de 2-3 ani, cu termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, instanța a admis și acțiunea civilă și a confirmat prejudiciul de 1.089.170 obligând pe cei 6 inculpați să plătească în solidar. A fost păstrat și sechestrul asigurator pus pe câteva apartamente, inclusiv pe cel al familiei Chitic.

<<Condamnă 

1. Chitic Dragoș Victor – sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 132 din Legea 78/2000 cu referire la art. 297 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 3 ani inchisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit.a,b, g C.pen. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 66 al.1 lit.a,b,g C.pen., în condiţiile şi pe durata prevăzută de art.65 C.pen. (…)

În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepselor aplicate inculpaţilor sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 (trei) ani pentru fiecare inculpat, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpaţii ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. d) C. pen. impune condamnaţilor să execute următoarea obligaţie: să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpaţii vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul D.G.A.S.P. Neamţ sau BIBLIOTECA JUD. G.T.Kirileanu Piatra – Neamţ, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare fiecare. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.06.2019. 
Document: Hotarâre  62/2019  11.06.2019>>

Printre ceilalți inculpați se află un notar (fost prefect al județului Neamț), un fost secretar al UAT Piatra Neamț și un evaluator…

D.V.

 

3 thoughts on “Primarul Chitic, 3 ani cu suspendare și tot 3 ani fără funcții publice! Sentința primei instanțe…

  1. Justitia de 2 bani din Romania.

    Cum sa-i dai 3 ani cu suspendare?De ce nu i-a dat 10 ani cu suspendare?20 ani cu suspendare?Toate sentintele sunt cu suspendare….Ce sentinte sunt astea?Inteleg sa-i dea 3 luni cu suspendare…Cum sa dai 3 ani cu….suspendare?

    Cum este posibil ca la aceste fapte Chitic sa nu stea in puscarie cel putin 10 ani?

    Aceasta justitie putred de coruptie,este vinovata de situatia actuala a acestei tari praf si pulbere de hotii.

  2. Devalizezi un oraş şi primeşti cu suspendare!!? Individul ăsta merita cel puțin 20 de ani de carceră.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.