Primarul Carabelea trimite 8 angajați pensionari acasă! Modelul Bolojan aplicat la Piatra Neamț

Noul primar al municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea a anunțat o primă măsură care vizează elasticitatea aparatului propriu: punerea pe liber a angajaților pensionari de la Primăria Piatra Neamț. Este vorba despre 8 persoane din care 2… aveau chiar funcții de șefi.
Este vorba despre Arhitectul Șef al Orașului și de Șeful Serviciului Urbanistic.
Primarul Carabelea a declarat azi că a vorbit deja cu respectivii, că unii au semnat deja acorduri de încetare a relațiilor de muncă cu acordul ambelor părți și că cei care vor vrea musai să muncească dezinteresat pentru binele orașului o vor putea face din postura de consilieri onorifici ai Primarului.

Carabelea nu s-a pronunțat despre alte eventuale disponibilizări dar a precizat că în următoarea perioadă va urma o evaluare a tuturor angajaților din Primărie după care va veni în fața noului Consiliu Local cu o propunere de nouă organigramă.

Declarațiile respective au fost făcute de Andrei Carabelea într-o conferință de presă susținută mai devreme la Primărie în care i-a prezentat și pe cei 3 consilieri din Cabinetul Primarului, anunțați acum 2 zile, de Vestea.net.

D.V.

5 thoughts on “Primarul Carabelea trimite 8 angajați pensionari acasă! Modelul Bolojan aplicat la Piatra Neamț

  1. Acesta considerati ca este modelul BOLOJAN? Glumiti…. sau cel putin primarul are chef de glume… Cat despre consilierii primarului, sa remarcam voiosia cu care toti trei se declara neinteresati de remuneratii, in special domnul Moscalu. Un specialist cu CV-ul dansului putea ajunge consilier al primului ministru, daca nu cumva… al ministrului Stefan (Grinda), de la Dezvoltare. Oricum, bine ca nu trebuie amenajate hidrocentrale pe Bistrita… Africa, America, Madagascarul si Insulele Capului Verde ar fi fost invidioase pe noi !!! P.S. Sunt curios cum va tratata dl. primar problema sanatatii, daca tot a vorbit de Spitalul Judetean…. stiut fiind ca Primaria nu are nicio parghie legala sa investeasca bani acolo! Poate in actualul mandat se dumireste domnul primar…. sau poate ii explica domnul diriginte de asa-zis SANTIER…. dl Moscalu…. intre doua sedinte de partid… JENANT !!!

  2. Bolojan a redus jumatate din schema CJ Bihor!Ma indoiesc ca dl. Carabelea va avea curaj sa ia o masura asemanatoare!Chiar daca ar vrea, nu va fi votata de consilieri…

  3. E un inceput.Sper sa nu fie si sfarsitul.
    Astept sa vad ce se intampla cu Publiserv care nu lucreaza pentru orasul Piatra Neamt ci pentru firmele mafiei politice care deturneaza de 20 de ani bugetul acestui oras.
    Asteptam un audit si rezultatul lui privind sifonarea banilor publici de catre PMP si Chitic.
    Asteptam ca aceste ”afaceri de partid” care au ruinat finantele orasului sa fie facute publice daca Carabelea este de buna credinta.

  4. Florine, nu iti face iluzii!Sa incetezi contractul la 8 pensionari e un lucru simplu.Este mult mai complicat sa modifici organigrama unei institutii publice in sensul reducerii ei.Nu e imposibil, insa e nevoie de sprijin politic si determinare.Nu cred ca dl Carbelea (votat de 23-24% din cei prezenti la vot) indeplineste aceste cerinte…

Lasă un răspuns