Primarul Carabelea: „Nu va mai fi Grădină Zoo ci Parc public!”

Primarul de Piatra Neamț, Andrei Carabelea anunță rezultatul sondajului promovat pe net cu privire la viitorul actualei Grădini Zologice: vor dispărea cuștile cu animale chinuite și pe spațiul respectiv va fi amenajat un parc public (Grădină Publică, cum fusese inițial înființată, în urmă cu mai bine de un secol, de primarul Nicu Albu).

<<Pentru a pune capăt oricăror speculații legate de acest subiect, așa cum am mai spus și o repet, după desființarea grădinii zoologice spațiul va rămâne într-un mod cât mai autentic pus în valoare. Va fi o reinterpretare modernă a destinației inițiale pe care primarul Nicu Albu, cel mai bun primar al municipiului Piatra Neamț, a oferit-o acestui spațiu. Astfel, vom acorda valoarea istorică cuvenită și meritată acestui parc. Și nici un suflet nu va mai fi chinuit aici. Va fi o expresie a bucuriei și libertății pentru toți cei care îl vor vizita. Pentru a pregăti cum se cuvine acest proiect vom apela la studenți arhitecți dispuși să ofere comunității noastre o mostră din creativitatea și imaginația lor>>.

Primarul Carabelea a ținut să spulbere în mesajul lui și zvonurile referitoare la un așa-zis „tun imobiliar”, dând asigurări că terenul respectiv va rămâne în patrmoniul public al orașului Piatra Neamț: <<Vreau să asigur fiecare pietrean în parte că domeniul public va rămâne intact, doar valoarea istorică a acestuia va crește>>.

În preambulul mesajului său, Andrei Carabelea a oferit detalii despre felul în care nemțenii au răspuns la chestionarul de pe internet:

<<Le mulțumesc celor 3600 de pietreni pentru implicare și pentru răspunsurile acordate în consultarea publică lansată cu privire la activitatea Grădinii Zoologice din Municipiul Piatra Neamț, la începutul săptămânii trecute.

Pentru a fi cât mai simplu și mai rapid de completat, am realizat un chestionar format din 3 întrebări scurte cu opțiuni clare și concise.

Prima dintre ele se referă la importanța, oportunitatea sau necesitatea grădinii zoologice din Piatra Neamț, unde 1799 de cetățeni, respectiv 50% din cei chestionați, au acordat notă minimă, considerând că acest obiectiv nu este important, oportun sau necesar pentru orașul nostru. Doar 840 de respondenți, respectiv 23,3% din cei chestionați, văd oportun și necesar acest obiectiv.

La a doua întrebare, despre cât de des vizitează pietrenii grădina zoologică, putem observa că 43,9% din locuitori nu au mers niciodată să o viziteze, iar ultima întrebare, și cea mai importantă, legată de continuitatea funcționarii grădinii zoologice vine cu un răspuns negativ de la mai mult de 65% dintre pietreni, ceea ce este mai mult decât elocvent că majoritatea respondenților nu văd utilitatea acestei grădini zoologice>>.

V.N.

 

One thought on “Primarul Carabelea: „Nu va mai fi Grădină Zoo ci Parc public!”

  1. O idee foarte buna ! Dar sa fie strict pentru recreere, nu sa ne trezim cu masinute,trenulete, baruri etc.,asa cum e in parcul din centru sau strand. Parcul zoo ar trebui relocat undeva pe platforma unde ajunge telegondola, pe un spatiu mult mai mare.

Lasă un răspuns