Primarul Carabelea, noutăți despre lucrările Variantă Piață: Podul va fi reparat și dublat cu un pod nou!

Reabilitarea podului de la Piața centrală din Piatra Neamț înseamnă, de fapt, și reparații la podul existent dar și construirea unui nou pod, lipit de cel vechi – a precizat primarul Andrei Carabelea, în conferința de presă ținută vineri la Primărie.
„Executantul a cerut o nouă expertiză, apropos și de faptul că au tot fost accidente cu poduri – și acesta și cel de la Luțca – și vedem cu toții că aceste poduri nu prea au fost construite cum trebuie. Noua expertiză a confirmat soluția tehnică și proiectul existent. Deci vom face un pod nou, cu o bandă de circulație și o zonă pietonală și se va reabilita și podul existent, cu 3 benzi de circulație și, la fel, zonă pietonală”, a precizat primarul.

Andrei Carabelea a mai declarat că în această săptămână constructorul va intra în plin în lucrările de pe acest coridor de mobilitate (Dimitrie Leonida – 9 Mai), după ce, în ultimele săptămâni, turația a fost de doar 5%. „Au fost probleme, corespondențe… Acum, în urma ultimelor întâlniri de lucru – la care am participat cei de la Primărie împreună cu Apaserv, Consiliul Județean Neamț și Inspectoraul de Stat în Construcții, se va intra cu toate pânzele sus pentru modernizarea acestui tronson”, a spus primarul.

Dacă nu ar fi fost piedicile de până acum de la Apaserv (CJ Neamț), conform estimărilor primarului, la acest moment ar fi fost accesibilizate trotuarele de pe zona 9 Mai – Piață și ar fi fost turnat și primul strat de asfalt.

Lucrările de pe cele 3 coridoare de mobilitate urban presupun investiții de 150 milioane lei plus încă 15 milioane lei, cota Primăriei în reabilitarea unor rețele de apă-canalizare.

D.V.