Primarul Carabelea, despre culisele ultimei ședințe CL: „Nu mă impresionează celebra replică !”

Primarul de Piatra Neamț, Andrei Carabelea oferă câteva informații despre culisele ședinței de vineri în care a fost ales viceprimarul Marius Irimia și explică cum (la fel ca și la ședința în care a fost ales viceprimarul Alin Lehăduș) cei aflați în minoritate au vrut să blocheze ședința prin același tertip ineficient al demisiei unui consilier local.

<<Evit să mă pronunț la cald pe subiectele pe care unii se aprind cu repeziciune, cultivând ura și atacul. În urma cu două zile am reușit să completăm echipa din conducerea executivă a primăriei. Așadar, de acum înainte avem și al doilea viceprimar, Irimia Marius Ioan. Facem parte din aceeași generație și sunt convins că vom face echipă bună în beneficiul orașului. Ședința de vineri a avut părți bune, dar și părți mai puțin bune. Vă împărtășesc cu bucurie părțile bune:

În primul rând, am văzut ce înseamnă atitudine de lider. Îl felicit pe consilierul local Ciprian Enache pentru gândirea proactivă și curaj. Și-a dorit mult funcția de viceprimar, vrând să se asigure în acest fel de susținerea proiectelor pe care și le asumă. A punctat în fiecare discuție cu mine și chiar în fiecare ieșire publică această dorință. A decis să își ofere votul pentru alegerea viceprimarului într-un mod deopotrivă înțelept și curajos. Înțelept – pentru că s-a orientat constructiv și pe proiecte. Curajos – pentru că a trecut peste riscurile și amenințările unor orientări diametral diferite ale colegilor de la județ.

În al doilea rând, am asigurat continuitatea și funcționarea optimă a centrelor de vaccinare împotriva COVID 19.
Nu în ultimul rând, am validat elaborarea unui proiect de turism inovativ pe Cozla.

După cum v-am mai mărturisit, cei care se autodefinesc drept adversarii mei politici au încercat în mod repetat să blocheze și să saboteze alegerea viceprimarilor. Vineri, am convocat o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi am pus și alegerea unui viceprimar. Cei care și-au dat seama că sunt în minoritate, dându-și seama că singura lor șansă este să încurce. Prin urmare, la ordinul șefului, un consilier local și-a dat demisia la 12:35, crezând că va putea da peste cap ordinea de zi a ședinței. L-am sunat și i-am cerut să aibă atitudine de lider și să nu își sacrifice cariera politică și onoarea printr-un gest care doar asta i-ar aduce. Decizia si urmările ei…îi apartin.
De asemenea, tot lor le spun că nu mă impresionează celebra replică „Orice om îi este frică de plângeri penale.”>>.

Carabelea își exprimă speranța că noua echipă administrativă va duce orașul Piatra Neamț în direcția bună: <<Asadar, îmi fac datoria pentru comunitate și pentru #nouaPiatra cu toată energia, cu inima și cu conștiința împacată.
Navigăm în aceeași corabie cu pânze. Nu putem controla vântul, însă putem decide asupra direcției de mers!
Altfel spus și în ton cu imaginea alăturată, prefer pe cei care se ajută reciproc să urce spre culmi înalte. Evit și deplâng jocul nesportiv și lipsit de fair-play practicat de unii.
Chiar dacă mai greu, chiar dacă uneori nu în ritmul pe care mi-l doresc, lucrurile se așează pe direcția potrivită. Sunt destui oameni pentru care administrația performantă și interesul cetățenilor sunt mai importante decât jocurile politice. Și în ciuda vântului, ne găsim unii pe alții. Cât despre restul, cum bine spune o vorba din popor (deseori confirmată de istorie): fiecare pasăre pe limba ei piere…>>.

D.V.

One thought on “Primarul Carabelea, despre culisele ultimei ședințe CL: „Nu mă impresionează celebra replică !”

 1. Sper ca Primarul Carabelea se va apuca de implementat acele proiecte cu fonduri UE pentru a scoate orasul din poluare mizerie si inapoiere.
  Traficul inutil de masini in acest oras trebuie redus si limitat la maxim mai ales in centru si zona istorica.Condusul din plictiseala sau ”hai sa trecem prin centru” a cocalarilor si a marlanilor care tranziteaza orasul sau cei care locuiesc in zona si care nu pot merge cateva sute de metri pe jos trebuie limitat pentru ca bunul simt si educatia nu exista.
  Sper ca va ignora lobby-ul facut de impotentii din PSD prin intermediul tonomatelor gen Iosub, pentru a bloca cu argumente care mai de care mai infantile aceste proiecte.
  ”Comuna” Piatra Neamt trebuie adusa la nivel de oras european si trebuie returnat cetatenilor de la cocalarii manelisti care l-au confiscat an de an incepand din 90 incoace.
  Strazile si bulevardele din oras transformate in parcari de catre incompetentii care au condus acest oras trebuie eliberate si redate circulatiei pentru care au fost concepute.
  Spatile verzi,pistele de biciclete si modernizarea dealului Cozla sunt esentiale pentru a ridica nivelul calitatii vietii in acest oras si a-i da o directie turistica importanta.
  Sunt foarte multe de facut si trebuie inceput de undeva altfel prafu si pulberea se va alege de noi.Toti tinerii vor pleca.

Lasă un răspuns