Primarul Carabelea, decizie pro-civilizație care îi va irita pe „bombardieri”: Piața Ștefan cel Mare, zonă de promenadă în fiecare weekend

Primarul de Piatra Neamț, Andrei Carabelea anunță o decizie de bun simț și pro-civilizație dar care cu siguranță va stârni și reacții ostile, mai ales în rândul „bombardierilor” care cred că străzile sunt dedicate exclusiv șoferilor, pietonii fiind un fel de cetățeni SH. 

<<În această vară, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău a fost transformată într-o zonă exclusiv pietonală pe durata weekend-urilor.

Această măsură s-a bucurat de foarte multă apreciere din partea dumneavoastră. Mai mult, faptul că în această perioadă este nevoie de zone pietonale mai mari pentru a se putea asigura distanțarea fizică, ne-a determinat să vă cerem părerea în ceea ce privește oprirea circulației în zona menționată în fiecare sfârșit de săptămână, indiferent de anotimp>>, anunță comunicatul remis de Serviciul de Comunicare de la Primăria Piatra Neamț.

Primarul Andrei Carabelea subliniază că: „Numărul foarte mare de opinii, fără echivoc majoritar, care au susținut această propunere ne-a ajutat să luăm decizia ca din această săptămână  circulația rutieră pe tronsonul stradal din fața Parcului Central să fie oprită începând de vineri seara, până duminică noaptea, iar partea carosabilă să fie transformată în loc de promenadă, mișcare în aer liber, plimbare cu bicicleta pentru copii și adulți, practicarea sporturilor sau a diferitor jocuri. Astfel, închiderea de circulație va fi valabilă pe toată durata anului viitor.  Invit cluburile sportive și asociațiile locale care derulează activități ce s-ar preta acestei zone pietonale, să propună evenimente sociale sau sportive, cu respectarea reglementărilor privind protecția sanitară a populației. Îi asigur de tot sprijinul municipalității pietrene!”.

V.N.

One thought on “Primarul Carabelea, decizie pro-civilizație care îi va irita pe „bombardieri”: Piața Ștefan cel Mare, zonă de promenadă în fiecare weekend

Lasă un răspuns