Primarul Carabelea cere demisia directorului Publiserv. Triboi îl trimite la plimbare pe edil…

Nebunie totală în relația Primărie – Publiserv: Andrei Carabelea cere demisia lui George Triboi (pentru management defectuos și lipsă de implicare) dar ultimul are o atitudine interesantă, trimițându-l la plimbare pe întâiul ales al pietrenilor.

Criticile primarului Carabelea au apărut după ce, pe facebook, pietrenii și-au etalat nemulțumirea față de intervenția Publiserv la poleiul de săptămâna trecută: <<În dimineața zilei de marți, 6 ianuarie, pe străzile municipiului s-a circulat foarte prost din cauza poleiului. S-au produs 7 accidente rutiere. Ca urmare a carosabilului impracticabil, Primăria a fost sancționată cu avertisment de către Poliția Rutieră. Avem un contract de delegare de gestiune a activității de deszăpezire și combatere a poleiului, pentru care primăria și, implicit, comunitatea plătește suficient pentru a pretinde respect și responsabilitate din partea companiei Publiserv. Marți la ora prânzului l-am sunat pe directorul societății, George Triboi, și i-am cerut explicații. Mi-a spus că este în concediu. L-am întrebat de când și a devenit brusc cam incoerent. I-am cerut demisia, după ce mi-a sugerat că nu mai știe nici el când a muncit ultima oară pentru compania de unde își ia salariul. Ulterior, din informațiile pe care le-am obținut, am constatat situația aceasta era deja o obișnuință>>.

Mai mult, Carabelea a anunțat verificări și evaluări: <<Pentru o analiză mai amănunțită și luarea măsurilor care se impun, am solicitat Consiliului de administrație al societății Publiserv verificarea managementului societății, identificarea responsabililor și un plan de măsuri pentru evitarea unor evenimente similare. Vă țin la curent cu rezultatele analizei și măsurile identificate. Imi cer scuze cetățenilor și mai ales celor care au avut de suferit>>.

Răspunsul lui George Triboi a venit după mai bine de 2 zile, adică duminică, pe pagina de facebook a societății, într-un mesaj nesemnat dar ușor identificabil ca sursă, date fiind formulările. Pe un ton deloc diplomatic, Triboi încearcă să-l pună la punct pe primar, inclusiv prin corectarea unei erori de detaliu (marți e de fapt miercuri):
<<Buna ziua,
Referitor la evenimentele din miercuri 6 ianuarie 2021 descrise de dl. primar al orasului Piatra Neamt, Andrei Carabelea in postarea de mai jos si in conformitate cu mandatul de Director General al Societatii Publiserv SA pe care il detin, aduc la cunostinta cetatenilor orasului urmatoarele precizari:
In ziua de marti 6 ianuarie 2021 in Piatra Neamt nu s-a intamplat nimic din cele spuse de dl. primar. Ziua de marti 6 ianuarie nu exista. Este vorba de ziua de miercuri 6 ianuarie>>.

Apoi, Triboi explică faptul că o intervenție tardivă nu e de fapt întârziată dacă are loc în intervalul prevăzut de contract: <<Cu privire la incidentele consemnate de dl. primar va aduc la cunostinta ca in baza contractului de delegare de gestiune a activității de deszăpezire și combatere a poleiului si conform articolului 67 din contract, Publiserv SA a actionat in maxim o ora de la avertizarea primita. Adica conform contract, unde se prevad trei ore.
In numele societatii imi cer scuze fata de cetatenii orasului cu privire la disconfortul creat.
Imi asum ca pe viitor sa facem uz de toata experienta pe care o avem la Publiserv sa elaboram programe de interventie mai rapide, mai eficiente>>.

Finalul răspunsului lui Triboi e de-a dreptul interesant, acesta anunțându-și totala independență și autonomie, ca director al companiei municipalității, și față de primar dar și față de echipele politice care – place sau nu unora – au majoritatea în Consiliul Local: <<Publiserv SA nu are obligatii de subordonare manageriala fata de Primar, PNL, USR, Pro Romania..etc. Societatea are doar obligatii contractuale fata de Municipiul Piatra Neamt si in general responsabilitati fata de cetatenii orasului beneficiarii directi ai serviciilor noastre. Primarul nu poate suna angajatii Publiserv si sa dea dispozitii. A facut-o. Din informatiile pe care le-am obtinut ulterior.
Unde umblu eu, pe ce bani muncesc si cat si cum muncesc sunt lucruri care nu fac obiectul agendei primarului Carabelea. Sunt prevazute in contractul de mandat pe care il am cu societatea Publiserv SA. Il voi transmite d-lui primar pentru a se limpezi atat cu privire la atributiile mele cat si ale dansului>>.

Cel puțin interesantă/belicoasă aserțiune lui Triboi că <<Primarul nu poate suna angajatii Publiserv si sa dea dispozitii>>. Dincolo de faptul că Publiserv e firmă a Municipalității (concept care în practică înseamnă și CL și Primărie), societatea respectivă are totuși niște contracte cu Primăria, semnate și decontate la plată prin semnătura primarului (indiferent că a fost un primar și acum e altul). Primarul (indiferent de numele lui) răspunde pentru serviciile publice – inclusiv de deszăpezire – nu doar în fața cetățenilor ci și administrativ, financir și chiar penal, în fața instituțiilor în drept.
Dacă atitudinea lui Triboi ar fi una corectă, se impune atunci întrebarea ce căuta el, în urmă cu ceva luni, la ședințe de lucru în biroul primarului Chitic sau împreună cu fostul edil în inspecții pe teren.

Nu, un primar nu trebuie să fie un Tătuc, dar din lege si din contractele plătite de Primărie derivă responsabilități ale unui primar în legătură cu aceste servicii publice, realizate de firme private sau ale Municipalității și plătite din bugetul public.

Iar primele comentarii capacitate de postarea lui Triboi arată că mesajul (scris de el sau de vreun „inteligent” în PR) nu e clar pe direcția bună. Publicăm mai jos două astfel de comentarii (nu cele mai agresive):

Jolie Belle
Nu interesează pe NIMENI cine și unde se plimbă în timpul sau liber. Așa cum nu interesează pe nimeni (nici chiar pe dumnevoastră) dacă șoferii își distrug mașinile iar pietonii ajung la ortopedie în zi de joi, de vineri sau marți, DIN CAUZA unor man…

Oana Tatu
PUBLISERV, ce ați rezolvat cu aceasta postare?
Bun PR aveți; doar orgoliu de reglat; de asta ne e atat de bine și orașul e impecabil. Viziune de la primul cuvânt.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Primarul Carabelea cere demisia directorului Publiserv. Triboi îl trimite la plimbare pe edil…

  1. Aceasta ”firma” Publiserv trebuie desfiintata pentru ca NU lucreaza in interesul cetatenilor din acest oras.

    Singurile lucrari unde vezi”angajatii”de la Publiserv sa ”lucreze” sunt doar in interesul PRIVAT al mafiei fostului PDL/PMP iar cel mai bun exemplu este service-ul lui Ivanov de pe Orhei unde au lucrat luni de zile angajatii de la Publiserv,platiti de noi,timp in care orasul se afunda in paragina si mizerie unde,a si ramas.

    Prezenta angajatilor Publiserv in acest oras este ZERO BARAT.

    Este inutil sa mai spun de calitatea EXECRABILA a lucrarilor pe care le efectueaza.

    Trebuie facut un audit independent la acest Triboi pentru a raspunde penal pentru activitatea Publiserv in detrimentul cetatenilor din acest oras care platesc salarii colosale angajatilor Publiserv si nu primesc NIMIC in schimb.

  2. Primarul trebuie sa citeasca oug 109,contractul de mandat incheiat cu CA-ul societatii de catre Triboi(e greu,au litere !) si apoi sa ia legatura cu CA-ul societatii.Altfel,e abuz in serviciu.Atentie mare la actul constitutiv al societatii !

Lasă un răspuns