Primarul Carabelea, agent recrutare cosași! Pentru o firmă cu director care e membru și în alte două CA-uri…


Piatra Neamț, douăzeci-douăzecișiunu cum ar spune o celebră specialistă de la BNR: primarul ales Andrei Carabelea se implică atât de adânc în rezolvarea tuturor problemelor orașelor încât a ajuns să posteze și să se plângă pe pagina de facebook că orașul e cotropit de bălării și necosit pentru că… ar fi criză de cosași.
Și, absolut PE BUNE, primarul se comportă ca un agent de recrutare personal și anunță condițiile pentru cei care vor să muncească în jobul de cosaș. Numai că respectivii cosași nu ar urma să fie angajații Primăriei ci ai firmei Urban (care aparține municipalității) și care are o armată de angajați bine plătiți care ar trebui să alerge după personal.
Ca să fie și mai clar, Urban nu cosește ierburile și bălăriile de pe terenurile Primăriei pro-bono ci o face în baza unui contract care, anual, se duce la câteva sute de mii de lei (miliarde de lei vechi).
Pentru acești bani cu siguranță s-ar găsi destule firme private care să facă lucrarea mai repede și mai bine și pentru care Carabelea nu ar trebui să o facă pe agentul de recrutări personal ci doar ceea ce trebuie să facă un primar: să semneze pentru plata facturii după ce subordonații săi s-au asigurat că serviciile au fost prestate în conformitate cu cerințele din contract.

Cât privește firma Urban, schema de personal a acesteia, arată că atât la Serviciul Spații verzi (unde sunt 33 de angajați, din care 1 șef se serviciu, 1 inginer horticol, 1 arhitect peisagist, 1 referent…) dar și per total firmă (administrator special/director, director economic, Birou juridic cu șef birou + 4 angajați, consilier management, asistent director, Birou financiar cu șef birou + 4 angajați, Birou tehnic-comercial cu șef birou + 3 angajați) ar exista destui salariați cu ștaif care ar putea alerga ca să angajeze cosași…

Și, în ciuda unor informații care circulă așa, difuz, despre leafa mică a directoarei Ruxandra Bosovici, documentul de mai jos arată că aceasta are un salariu brut de 9000 lei, adică circa 2000 de euro.


Veniturile ei din robinetul banilor publici locali nu se opresc aici. De bine ce aceasta conduce perfect firma Urban (doar așa, din când în când, trebuie să caute primarul cosași), mai este membră și în 2 (două!) CA-uri ale altor firme ale CL Piatra Neamț. La Publiserv (chiar președinte CA) și la Locativserv.
De la fiecare din cele două firme mai ia câte 1.000 de lei net (pentru câte o ședință de CA lunară), deci alți 2.000 lei care se adaugă la netul din brutul de la 9.000 lei de la leafă.
Evident că orice om normal se întreabă nu doar cum reușește Ruxandra Bosovici să conducă și Urbanul (unde primarul caută cosași) dar să se implice și în administrarea a încă 2 firme ale Primăriei ci care sunt și meritele manageriale care au propulsat-o în fruntea a 3 firme ale municipalității.

Răspunsul e simplu și – cum o imagine vorbește cât o mie de cuvinte – ia priviți…

Da, e vorba de campanii electorale în care managera Bosovici apare ca participand la acțiuni ale echipei PNL Piatra Neamț, alături și de fostul primar (Dragoș Chitic) dar și de actualul primar (Andrei Carabelea).

Iar dacă mai adăugăm la sumele invocate mai sus faptul că media nemțeană a scris că Urban a dat zeci de mii de lei pe panseluțe cumpărate de la firma celui care îi este, practic, soț (fără acte) directoarei (vezi AICI – Afacerea „Panseluța”. Ghici de unde cumpără CMI Urban floricele pentru a înfrumuseța orașul) avem imaginea completă a managementului bazat pe sinecură politică plus grupuri de interese…

Altfel spus, directoarea Bosovici este foarte pricepută în a lua bani cu 10 mâini din banii publici, las’ că de angajarea cosașilor se ocupă primarul Carabelea.

Și, apropos de primar. În postarea lui de pe facebook, referindu-se la bălăriile care sufocă spațiile publice din oraș, acesta spune că „nu este neglijență sau dezinteres”. Pe bune?

Ba, chiar despre neglijență și dezinteres e vorba, probabil și de incompetență crasă, din partea unei directoare care ia lucrări „pe direct” de la Primărie și realizează absolut execrabil serviciile asumate prin contract.
Și e vorba și de o toleranță de neînțeles din partea AGA dar mai ales al primarului. Care în loc să dea mesaj cu cautare cosași ar fi trebuit să nu încerce să-i ducă cu vorba pe cetățeni (în favoarea propagandistei de partid) ci să spună public adevărul și chiar să ceară măsuri ferme, așa cum a făcut în cazul altor directori (vezi cazul Triboi).
Numai că – după cum se vede în imaginile de mai sus – Ruxandra Bosovici s-a orientat spre culoarea „corectă” de geacă de partid…
Felicitări Ruxandra Bosovici, felicitări Andrei Carabelea!

 

 

Lasă un răspuns