Primarul Carabelea acuză atacuri fantasmagorice la familie! Oamenii i-au pozat mașina parcată aiurea pe spațiul verde!

Primarul de Piatra Neamț, Andrei Carabelea a șocat în conferința de presă de miercuri, de la Primărie, când a declarat foarte nervos că nu va tolera atacuri la adresa familiei sale ca apoi să spună ceva despre faptul că… i-a fost fotografiată casa. De fapt, la fel ca în bancurile de la Radio Erevan, e vorba despre fotografii cu mașina pe care o folosește și care era parcată pe trotuar și spațiul verde (adică pe domeniul public),  din fața curții.

Exista o limită pe care nu avem voie să o depășim iar acea limita este familia. Mi-a fost fotografiată casa și acest lucru depășește de departe această limita. Vreau să informez că voi fi foarte atent de acum inainte la aceste limite și pe cei care o depățesc îi trag la răspundere în fața legii“, a declarat, vizibil iritat, primarul pietrean.

De fapt, în spațiul public apăruseră în ultimele zile mai multe fotografii cu mașina primarului, parcată în diverse momente și poziții (neidentice) în fața locuiței acestuia, în totală contradicție chiar și cu Regulamentul de curățenie și estetică votat la finele lunii mai chiar la propunerea primarului.


În imaginea de mai sus, postată acum câteva zile pe facebook și cu un printscreen remis și redacției Vestea, mașina primarului este cea din prim-plan (un Renault Zoe electric) și atât poza cât și mesajul aferent sunt evident de interes public: felul în care spațiile verzi, interzise pentru animalele de companie (cf. Regulamentului invocat) sunt folosite de unii șoferi indisciplinați. Mai mult, orice instanță din lumea civilizată va aprecia că interesul public este unul major pentru că sugerează și duplicitatea demnitarului care în discursul public pledează pentru ordine și disciplină și, altfel, parchează ca… primarul.

Regulamentul recent aprobat de CL cuprinde și aceste paragrafe de mai jos care nu sunt noi ci sunt valabile de ani de zile, dar, ca inițiator de proiect de HCL, primarul și-a asumat și modificările propuse dar și păstrarea reglementărilor deja existente:


Evident că internauții care au postat fotografiile cu mașina primarului și cei care au comentat în fel și chip nu au cerut „condamnarea la moarte” a primarului, fiind vorba, la urma-urmei, de o banală și uzuală contravenție. De aici însă și până la reacția disproporționată a primarului Carabelea care a interpretat ca fiind atac la familie pentru că vreun colț din acoperișurile de după gard e de la casa lui, hmm, e o mare distanță.

Vestea nu va agreea, niciodată, atacurile la familia vreunui demnitar (ne referim la atacuri nu la dezvăluiri despre afaceri ale neamurilor) și ne referim inclusiv la familia lui Andrei Carabelea.
Pe de altă parte însă primarul ar trebui să fie primul conștient că prin angajarea BENAVOLĂ unei demnități publice, conform jurisprundenței CEDO (poate consulta juriștii Primăriei sau avocați pricepuți, dacă are dubii), chiar el și-a asumat limitarea dreptului la imagine și viață privată, atât pentru el cât și, implicit, pentru familia sa.

Iar în ce privește fotografii PE BUNE cu locuințele unor demnitari, probabil că mai proaspătul liberal Andrei Carabelea uită (sau nu o fi fost atent) ci imagini de toată frumusețea au circulat pe net sau au fost chiar subiectul unor dezvăluiri de presă. Casele unor politicieni demnitari ca Adrian Năstase sau Liviu Dragnea sau Marian Oprișan au fost pozate și răspozate și nu doar de la sol ci chiar din elicoptere sau drone. Și, consacrați pentru talentul lor în bocit și a se da victime, nici chiar Năstase, Dragnea sau Oprișan nu s-au dat atât de iritați precum Carabelea pentru un colț de acoperiș și de zic ce s-ar vedea de după gardul în fața căruia roțile mașinii se odihnesc nelegal.

În aceeași conferință de presă, după ce a perorat despre necesitatea unui climat de respectare a ordinii, curățeniei, reglementărilor, când a fost întrebat despre propria parcare nelegală, Carabelea a făcut ca românul prins în ofsaid, spunând că nu parchează el așa ci a fost vorba de … o oprire temporară.

Cât privește presupusele atacuri la familia sa, care sunt doar în imaginația sa, nu ar fi rău dacă primarul ar consulta, pe lângă un jurist competent și un specialist în imagine: ambii i-ar spune că invocarea unor nereale atacuri la familie nu fac decât să-i vulnerabilizeze familia.
Oare merită un asemenea preț doar pentru a te da victimă într-un episod gen „lacrimile lui Băsescu pentru Stolojan”?

D.V.

Lasă un răspuns