Primărița cu cel mai mizerabil conflict de interese din România, în delegație cu Corina Crețu la Bruxelles


Alexandrina Raclariu – in partea dreaptă din foto de mai sus, primărița din România cu cel mai mizerabil conflict de interese, declarat oficial de A.N.I – va face parte dintr-o delegație Pro România care va fi condusă la Bruxelles de europarlamentarul Corina Crețu, dezvăluie TVM Neamț, informația fiind confirmată pentru publicația respectivă de Mădălina, președintele interimar al Pro România Neamț.
Alexandrina Raclariu este primar al comunei Crăcăoani (județul Neamț) și a fost declarată de A.N.I. în conflict de interese după ce una din primele griji ale ceie care a câștigat primul mandat de primar a fost ca, prin decizia semnată chiar de ea, să-și angajeze… fiul ca administrator public al comunei.
Fapta este fără precedent în România și primărița respectivă a aplicat trucul clasic al tragerii de timp atacând în Justiție decizia A.N.I. (cu șanse 0 de a câștiga, după cum spun specialiștii).

Pro România nu doar că nu s-a dezis de astfel de apucături de baron, ba, mai mult, omul lui Victor Ponta de la Neamț (Mădălina Ciubotaru) o așează în prezidiu pe primărița „Coana Chirița” pe la toate ședințele de partid cu explicația că e singurul primar Pro România la Neamț și că – nu-i așa? – trebuie să primeze prezumția de nevinovăție.
Pro România Neamț oricum e un fel de „remorcuță” a PSD-ului județean (după ce Ionel Arsene a făcut jocurile ca M. Ciubotaru să ajungă vicepreședinte la CJ). De exemplu, Sebastian Soroceanu (fiul fostei prefecte PSD și actuală secretar general CJ) este angajat la cabinetul vicepreședintei CJ Neamț, respectivul fiind și… pe lista de supleanți PSD pentru CJ.
Practic, posturi negociate sau care ar fi trebuit să ajungă la activiștii Pro România sunt date tot unor membri sau simpatizanți PSD. De aceea, la Neamț, practic Pro România este în disoluție, mulți aleși locali abia așteptând să vină alegerile pentru a pleca la alte partide după ce „am fost vânduți la PSD”.

Dincolo de acest tablou, rămâne cel puțin interesant faptul că o persoană precum Corina Crețu (care a pledat de atâtea ori pentru profesionalism, performanță, meritocrație și anticorupție) ajungă să fie ghid la Parlamentul European pentru o delegație din care cu onor face parte o primăriță care, fără nicio jenă, și-a angajat, prin propria semnătură, beizadeaua pe cea mai importantă funcție din comună. De precizat că la momentul angajării, fiul primăriței nu avea niciun fel de experiență profesională, abia terminase o facultate de… agricultură.
Iar Corina Crețu ajunge acum să fie ghidul unei excursii la Bruxelles, pe bani publici europeni, a unei delegații pe care o girează și din care face parte și un personaj precum primărița de la Crăcăoani. Cum ar spune un clasic, „fapte, nu vorbe!”…

Sau poate, astfel de decizii evident controversate (gen primărița ștampilată de ani, în delegație la Bruxelles) fac parte dintr-un plan bine ticluit de a prăbuși și mai tare Pro România și de a facilita înghițirea mai ușoară de către PSD a ceea ce va rămâne din partidul lui Ponta.

Ca să parafrazăm comentariile pe care Mădălina Ciubotaru le face cu zel la postările de pe facebook ale lui Arsene, încheiem în mod regulamentar:
Felicitări, Pro România!
Felicitări, Victor Ponta!
Felicitări, Corina Crețu!

Daniel Vinca

Context:
Normal că ma duc si eu. Sunt coordonator, cum sa nu ma duc? (..) Îmi rezerv dreptul sa-mi aleg oamenii cu care plec intr-o delegatie. Este atat de simplu! Pe cine am taiat si pe cine am spanzurat? N-am taiat si n-am spanzurat pe nimeni. Doar îmi duc la indeplinire atributiile pe care le am prin numirea primita.” – declarație Mădălina Ciubotaru pentru TVM Neamț.

<<RACLARIU ALEXANDRINA,
Primar al Com. Crăcăoani, Jud. Neamț
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada exercitării mandatului de primar, a semnat Dispoziția privind numirea fiului acesteia în funcția de administrator public al comunei, pe o perioadă de 3 ani (05 ianuarie 2021 – 05 ianuarie 2024), precum și contractul de management aferent.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019>> (comunicat ANI din decembrie 2021)

 

Documentul în care Alexandrina Raclariu apare de două ori: și ca primar care semnează și ca mamă a fiului competent pe care îl angajează pe cel mai important post din Primărie.

………………

One thought on “Primărița cu cel mai mizerabil conflict de interese din România, în delegație cu Corina Crețu la Bruxelles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.