Primarii și secretarii din Neamț, chemați de prefect la instruirea pentru parlamentare

Prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, a anunțat astăzi convocarea tuturor primarilor și secretarilor din  județ la o instruire pe tema alegerilor parlamentare din decembrie.
Instituţia prefectului a intrat deja în activităţile dedicate organizării alegerilor parlamentare. Am constituit prin ordin Comisia tehnică judeţeană pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare şi am convocat, pentru vineri, primarii şi secretarii localităţilor la instruirea privind atribuţiile ce le revin în organizarea procesului electoral. Instituţia noastră, ca de fiecare dată, va lua toate măsurile organizatorice necesare pentru ca alegerile să se desfăşoare în condiţii de legalitate” a spus Niculina Dobrilă.
Declarația reprezentantei Guvernului în Neamț a venit la finalul videoconferinței condusă de ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoș Tudorache, al cărei subiect a fost legat de alegerile parlamentare pentru Senat și Camera Deputaților.
În cadrul întâlnirii au fost trecute  în revista etapele deja realizate în activitatea de organizare a alegerilor – aducerea la cunoştinţă publică a datei de desfăşurare a  alegerilor, aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor, stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări a alegerilor,  stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor.
Totodată  au fost enunţate etapele imediat următoare şi s-a atras atenţia asupra necesităţii îndeplinirii la termen a acţiunilor din calendarul aprobat prin hotărâre de Guvern şi a respectării  cu stricteţe a prevederilor legale. La finalul videoconferinţei, ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoş Tudorache, a subliniat faptul că  prefecţii tuturor judeţelor beneficiază de încredere, că se pot baza pe un parteneriat loial cu domnia sa, dar nu va tolera lipsa echidistanţei şi implicarea politică.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns