Primăria pregătește revenirea parcărilor rezidențiale la Parking!


Criza prin care trece sistemul de parcări rezidențiale din Piatra Neamț (preluate de Primărie de la Parking dar cu blocaj pentru contracte noi în urma acțiunii în Contencios a Prefecturii) are o soluție care ar putea debloca situația: revenirea parcărilor la Parking. Asta a declarat primarul Andrei Carabelea în emisiunea de la Monitor TV, de azi-dimineață, moderată de jurnalistul Cezar Filip.
De ce acum se poate și în urmă cu câteva săptămâni nu se putea? A explicat tot primarul spunând că abia acum Parking are ca acționari exclusiv entități publice (Primăria și firme ale Primăriei) în timp ce, până acum, erau și acționari privați. Ori legislația nu ar permite, după cum spune primarul, încredințarea directă a unor servicii publice unor firme care au și acționari privați.

„Este greu de spus exact, cu precizie, când vom reuși să deblocăm situația. Astăzi pregătim scenariul revenirii la Parking a parcărilor de reședință pentru că am reușit să deblocăm acea situație anterioară și anume acționariatul privat. Astăzi va fi o ședință AGA în care se va tranșa definitiv această situație și Parking va rămâne cu acționariat sută la sută public, adică Consiliul Local și societăți ale Consiliului Local.
Au fost răscumpărate acțiunile toate acțiunile deținute de privați. În acest fel a fost deblocată situația care ne împiedica să încredințăm direct parcările la Parking”, a fost declarația făcută de Andrei Carabelea.

Primarul a mai precizat că va fi lansat în dezbatere publică un nou regulament, cu studiul de oportunitate aferent și că după perioada respectivă va propune în CL revenirea parcărilor rezidențiale în administrarea firmei Parking.

Ar fi multe de spus despre aceste… pase ale parcărilor. Poate, altădată…

Emisiunea inegrală, mai jos:

D.V.

One thought on “Primăria pregătește revenirea parcărilor rezidențiale la Parking!

  1. De toata jena Primaria asta….incompetenta dusa la nivel de arta. Dracu te mai voteaza,amice…..

Lasă un răspuns