Primăria Piatra Neamţ, replică Prefectului Soroceanu pe subiectul „Ajutoare pentru familiile din Văleni”

Ca urmare a articolului apărut în publicația Vestea:  „Prefectul Soroceanu acuză: Primăria Piatra Neamț a refuzat să ajute 26 de familii din Văleni afectate de inundații!”,  vă comunicăm următoarele:

Considerăm surprinzătoare și neîntemeiată de documente afirmația doamnei Prefect privind acordarea de ajutoare de către Primăria Piatra-Neamț persoanelor afectate de inundațiile din iunie din cartierele Văleni și Bâtca Doamnei. Municipalitatea a acordat ajutoare de urgență tuturor familiilor afectate de inundații care au îndeplinit condițiile prevăzute de lege.

Menționăm faptul că ajutoarele de urgență se acordă conform art. 28 din Legea 416 / 2001 privind venitul minim garantat.

Astfel, un număr 85 de familii au beneficiat de ajutoare de urgență în valoare totală de 98.000 lei.

Declarația este cu atât mai surprinzătoare cu cât la cele 3 adrese transmise Primăriei Piatra-Neamț de către Instituția Prefectului județului Neamț, în care se menționa că un număr de 7 persoane care s-au adresat în scris Instituției Prefectului nu au primit sprijin din partea municipalității, s-au formulat răspunsuri punctuale privind rezolvarea fiecărui caz în parte. Astfel, verificând gospodăriile menționate în adrese, a rezultat că pentru 5 dintre ele s-au alocat și ridicat de la casieria instituției noastre sumele acordate ca ajutoare de urgență, iar celelalte două persoane nu au depus solicitare pentru acordarea de ajutor, una dintre ele declarând chiar că nu i-a fost afectată locuința.

Primăria Piatra-Neamț a acționat de fiecare dată pentru sprijinirea cetățenilor afectați de fenomenele meteo extreme.  Considerăm că dialogul și colaborarea instituțională reprezintă soluțiile  optimă pentru rezolvarea eficientă a unor probleme de acest gen.

Serviciul Comunicare
Primăria Piatra Neamţ

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns