Primăria Bicaz a cerut școală online pentru că nu a terminat de văruit liceul! Prefectul: „Primarul Sălăgean, leneș și dezinteresat!”

Primarul de Bicaz, Nicolae Sălăgean este acuzat frontal de prefectul de Neamț, George Lazăr, de dezinteres total, în condițiile în care edilul bicăjean a solicitat cursuri online pentru Liceul din Bicaz pentru că… nu au fost finalizate lucrările de reabilitare și igienizare.
Propunerea de la Bicaz este de „noaptea minții” din moment ce învățământul exclusiv online este destinat localităților cu cazuistică de scenariu roșu (peste 3 la mie cazuri de Covid) iar Bicazul nu e nici măcar pe scenariu galben ci pe cel verde.

”Deși nu avem localități pe scenariul rosu avem totuși un caz special, nemaintâlnit, unde primarul în funcție a solicitat deschiderea școlii pe scenariul roșu doar pentru că este un puturos și un dezinteresat. Așa ceva este greu de acceptat din partea unui primar care a avut la dispoziție o vara întreagă, să nu mai adunăm și lunile în care nu a avut copiii la școală, pentru a termina lucrările de reabilitare a liceului. Vorbesc despre primarul Nicolae Sălăgean, al orașului Bicaz, care îndrăznește să propună deschiderea liceului pe scenariul roșu, în condițiile în care în comunitatea dumnealui școlile nu sunt nici macar pe scenariul galben.
Deci, păstorește o comunitate unde școala poate funcționa normal, dumnealui vine și propune deschiderea pe scenariul roșu pentru că a fost, repet, un pututos și un dezinteresat față de bine copiilor în tergiversarea lucrărilor de reabilitare a școlii. O situație similara este și în comuna Podoleni, primarul Croitoriu Cristian, a propus ca o grădiniță să înceapă pe scenariul roșu, motivat de  nefinalizarea lucrărilor de reabilitare. Acești primari sunt o rușine pentru comunitățile pe care le reprezintă!”,
 a declarat, într-un comunicat de presă, prefectul George Lazăr.

Prefectul de Neamț a mai precizat că în acest moment școlile din toate localitățile nemțene vor începe cursurile pe scenariul verde și galben, singura comună care era anterior pe scenariu Roșu, Poiana Teiului, cunoscând o ameliorare a situației, deci fiind și aceasta trecută tot pe scenariu galben.

”Școala este importantă pentru copiii noștri și pentru viitorul acestora. E la fel de important pentru aceștia să își revadă dascălii și să se revadă cu ceilalți colegi în condiții de siguranță sanitară. Personal, cred că a merge fizic la școală este mult mai important decât orice ora de clasă on-line. Prezența fizică a copiilor ușureză și antrenează mintea fiecărui elev în procesul de învățare. Şcoala are drept scop principal şi acoperitor construirea unui sistem de valori, a unei imagini generale despre lume, asta fac dascălii la ore împreună cu elevii, e ceva ce, din punctul meu de vedere nu se poate transmite on-line, oricât de mult ne-am dori. Îmi doresc să nu exite incidente și să pastrăm scenariile acestea optimiste și să nu fim nevoiți să trecem la scenariul roșu pentru nicio localitate. Copiii au nevoie de prezența dascalilor, dar și dascălii au nevoie de prezența copiilor în școală pentru o scietate bazată pe valori. Sunt bucuros că județul Neamț nu are nicio localitate care să fie încadrată la scenariul roșu pentru începerea noului an școlar. Voi începe cu vestea buna pentru comuna Poiana Teiului, aici cursurile vor putea începe de luni pe scenariul galben. În final, doresc un an școlar unde copiii să se întoarcă la cursuri în condiții de siguranță, și bineînțeles fără incidente de natură sanitară pe parcursul anului”, a declarat prefectul George Lazăr.

D.V.

 

Lasă un răspuns