Primăria anunță taxă de deblocare de 100 lei pentru parcări cu plată! Cele de reședință, Țara Nimănui

Primăria anunță că taxa de deblocare pentru mașinile parcate aiurea în parcările cu plată este de 100 de lei. Asta după ce cu vreun an în urmă taxa respectivă urcase (în favoarea firmei X Data Soft) de la 35 la 50 de lei. Dacă atunci era vorba de o majorare de circa 45%, noua scumpire (de la 50 la 100 lei) este de 100%.
Intenția Primăriei de a disciplina pe cei care parchează și nu plătesc e ok dar arată o totală lipsă de consecvență la nivelul mesajului perceput de cetățean: în același timp, din cauza ping-pong-ului primar (Carabelea)-prefect (Niță) nu se mai aplică nicio sancțiune celor care parchează abuziv pe locurile de parcare de reședință pe care OAMENII LE-AU PLĂTIT!

Mai clar, Primăria e foarte zeloasă (cu măriri de amenzi) când e vorba de a forța încasări la parcările cu plată dar privește ca pe un fel de Țară a Nimănui locurile de parcare de reședință DEJA PLĂTITE DE OAMENI (iar banii au ajuns, prin redevență, și în contul Primăriei). Și dincolo de orice dispută între instituții și partide, o astfel de situație nu poate fi privită decât ca o ipocrizie administrativă.

Mai jos, integral, comunicatul Primăriei:

<Tarifele pentru parcările publice cu plată din Piatra-Neamț sunt diferențiate în funcție de zonă, conform noului regulament de organizare și funcționare a parcărilor publice. Au fost stabilite 3 zone la nivel de municipiu, cu două tarife distincte: 1,5 lei/h în zonele A și B și 1 leu/h în zona C.

Zona A cuprinde centrul orașului, Piața Mihail Kogălniceanu, Piața Gării, o parte din Str. Mihai Eminescu și din Bd. 9 Mai, zona B include cea mai mare parte a cartierelor Precista, Mărăței și Dărmănești, iar zona C este la Piața Centrală cu străzile adiacente și pe Str. Dimitrie Leonida.

Lista completă cu străzile și zonele de tarifare poate fi consultată pe site-ul primăriei Piatra-Neamț, la link-ul: https://www.primariapn.ro/documents/10179/5110659/anexa_1_regulament_parcaripn_2022.pdf

Programul serviciului de blocare-deblocare este de de Luni până Vineri în intervalul orar 08.00-18.00 și Sâmbăta între orele 08.00-14.00, iar taxa de deblocare este de 100 de lei.

Atenție! Menținerea sistemului de blocare mai mult de 24 de ore va duce la majorarea taxei de deblocare cu 25% pentru fiecare zi de întârziere.

Vă reamintim că tariful pentru parcările publice cu plată poate fi achitat la parcometre sau prin intermediul aplicației TPARK. Totodată există posibilitatea achiziționării de abonamente atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, astfel:

Pentru persoanele fizice: 40 lei (7 zile), 120 lei (30 zile), 750 lei (anual)

Pentru persoane juridice: 60 lei (7 zile), 175 lei (30 zile), 1050 lei (anual).

Începând cu data de 9 iunie, vor intra în vigoare noile tarife aprobate de Consiliul Local Piatra-Neamț de 2, respectiv 2,5 lei pe oră>.

D.V.

Lasă un răspuns