Primăria: „Activitatea Hora Unirii a costat 9500 lei. Viorica Macovei şi-a cerut scuze pentru eroarea de la intonarea Imnului”

Interpretarea de tip „terci” a Imnului de Stat al României a stârnit şi stârneşte o adevărată dezbatere în mediul online, opiniile comentatorilor fiind dintre cele mai diverse. Fiind vorba de o manifestare oficială, organizată din bani publici, nu puţine au fost referirile la faptul că Imnul în „varianta remix” nu doar că reprezintă o încălcare a legii ci această situaţie a mai şi fost plătită consistent din banii contribuabililor.

Aşa cum era firesc, ne-am adresat şi Primăriei Piatra Neamţ solicitând un punct de vedere pe subiectul gafei de intonare a Imnului dar întrebând şi care a fost onorariul Vioricăi Macovei.

Răspunsul Primăriei Piatra Neamţ a fost primit mai devreme şi arată astfel: <<Pentru evenimentul „Hora Unirii” din data de 24 ianuarie, Primăria municipiului Piatra-Neamț a achiziționat un pachet format din închiriere servicii scenă și sunet și prestație artistică a cântăreței de muzică populară Viorica Macovei în valoare totală de 9.500 lei. Eroarea de la intonarea imnului, a interpretei Viorica Macovei, a fost asumată de către aceasta, artista cerându-și scuze atât în timpul spectacolului, cât și după, prin intermediul mass-media>>.

Ca să nu înțeleagă cineva greșit, nu toți cei 9500 de lei au mers la artistă, onorariul Vioricăi Macovei (pentru prestația ei artistică reprezentată de intonarea Imnului dar și de recitalul de circa 40 de minute. Surse neoficiale apropiate de piața showbiz spun că la cotele existente, Viorica macovei ar fi putut încasa între 3000 și 4000 de lei, ceea ce înseamnă că ar fi avut un tarif de circa 100 lei/minut. Oricum, suma de 3000-4000 lei reprezintă salariul net al unui director de instituție centralizată sau din subordinea Primăriei Piatra Neamț sau din fruntea Direcțiilor din Primăria Piatra Neamț.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Primăria: „Activitatea Hora Unirii a costat 9500 lei. Viorica Macovei şi-a cerut scuze pentru eroarea de la intonarea Imnului”

  1. Sa dea banii inapoi! Până si un copil de clasa 1 stie imnul.sa îi fie rusine!!!

Lasă un răspuns