Primar de municipiu, originar din Neamţ dus cu duba la DNA

Primar de municipiu originar din Neamţ dus cu duba la DNA

scripcaru

George Scripcaru, primarul Brașovului, a fost scos cu jandarmii din sediul Primăriei și a fost dus cu duba la DNA Brașov. Scripcaru este născut în satul nemţean Buruieneşti din comuna Doljeşti. După terminarea facultăţii s-a stabilit în municipiul Braşov.
”Procurorii au cerut niște documente, niște contracte. Nu știu dacă voi fi reținut, e posibil.”, a spus Scripcaru în timp ce era urcat în dubă de jandarmi.
Surse judiciare anunță că Scripcaru va fi reținut pentru 24 de ore, iar marți va fi dus în fața judecătorilor cu cerere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, este acuzat de abuz în serviciu şi de favorizarea unei firme pentru a utiliza şi distribui resursele şi activele CET Braşov. Prejudiciul în acest caz s-ar ridica la aproximativ 1 milion şi jumătate de lei

Este prima dată când Scripcaru dă piept cu procurorii, el mai fiind citat în trecut dar în calitate de martor, nu de făptuitor (cazul “Mită OPC”, când şeful OPC Braşov a fost prins în flagrant şi a fost vehiculat şi numele primarului). De asemenea, presa a mai legat numele primarului originar din Neamţ şi de alte afaceri controversate, cum ar fi retrocedări de bunuri către etnici germani, investiţii derulate în oraş cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării etc.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns