Primar cu vechime de 24 de ani la PSD a trecut la PNL / Serialul „Pa, PSD! Pa, Arsene!”

Să piardă PSD un primar luat de la alt partid pe „Ordonanţa Dragnea” (zisă şi „a traseiştilor”) mai e cum mai e, dar să-ţi plece din PSD în PNL un primar de comună cu multe mandate în spate şi cu o vechime considerabilă în carnetul de partid e deja altceva. Concret, Ioan Onisei, primarul comunei Păstrăveni, a spus „PA PSD!” şi va candida în iunie sub sigla PNL Neamţ.

Cunoscut ca om echilibrat, „ardelean” în exprimare şi în atitudine, primarul Onisei a luat această decizie după ce şi-a dat seama că – după cum spune chiar el – pentru conducerea judeţeană de partid contează doar voturile aduse în diverse runde de alegeri şi mai puţin nevoia de dialog real care se poate transforma imediat în „delict de opinie”.

Informaţia achiziţiei surpriză făcute de PNL Neamţ a fost confirmată şi de şeful organizaţiei judeţene, deputatul Mugur Cozmanciuc, care la întrebarea vestea.net „cu ce l-aţi atras pe primarul de Păstrăveni” a răspuns clar: „Când vorbim de politici liberale, nu vorbim de negocieri de funcții sau de proiecte care să aibă rezultate pecuniare pentru unii sau alții. A fost alegerea primarului să se alăture Partidului Național Liberal și, din ce am discutat cu dumnealui, s-a bazat tot pe lipsa de înțelegere și de susținere pe care a întâlnit-o în PSD. Domnul primar s-a arătat nemulțumit de tot ceea ce se întâmplă și a decis să ia măsuri. Am primit cu bună-credință intențiile sale și va fi primarul comunei Păstrăveni pentru 2016-2020 sub mandat PNL”.

Primarul Onisei declară că a făcut pasul respectiv după ce şi-a dat seama că o întrebare absolut legitimă adresată în forul partidului care a avut guvernarea mai bine de 3 ani îl transformă în persoana non-grata în faţa celor pe care-i considera lideri şi colegi.

Acum câteva săptămâni, la o ședință a PSD, am cerut și eu răspunsul la o întrebare: de ce nu a fost ajutată comuna Păstrăveni, din 1992 până astăzi, deși a adus foarte multe voturi pentru partid? La ședința respectivă, m-am adresat conducerii organizației județene. Spusele mele însă au deranjat, iar în aceste condiții m-am decis să mă mut la PNL. Adică, după 24 de ani cu PSD, am trecut la liberali, ca să vedem și noi cum este în alt partid, că poate așa reușim să mai facem ceva și pentru comună”, a declarat primarul Ioan Onisei citat de mesagerulneamt.ro.

După demisia de acum câteva zile a lui Ioan Fiterău (care, electoral, nu poate fi considerată o pierdere colosală), s-au succedat la foc automat informaţii şi chiar certificări (în unele cazuri) ale demisiei Aureliei Simionică (fost viceprimar de Piatra Neamţ şi de 6 ani preşedintele PSD Piatra Neamţ), ale trecerii la UNPR (cu mare parte a organizaţiei PSD Girov) a consilierului Valeriu Andrieş (preşedintele PSD Girov şi consilier local) şi mai ales a demisiei din funcţia de preşedinte executiv PSD Neamţ a deputatului Vlad Marcoci (PNL confirmând că este în tratative cu acesta).

Probabil că sunt pierderi minore pentru un partid mare şi tare cum se consideră PSD Neamţ, mai ales de când este condus de „el lider maximo” Ionel Arsene care, în conferinţa de presă de duminică declara că nu comentează informaţii pe surse.
Iar şeful PNL Neamţ confirma astăzi că va mai anunţa câteva transferuri spectaculoase în următoarea perioadă de timp, „şi de la PSD şi de la alte partide”.

Daniel VINCA

cop psd neamt arsene

10 thoughts on “Primar cu vechime de 24 de ani la PSD a trecut la PNL / Serialul „Pa, PSD! Pa, Arsene!”

  1. La Girov a plecat o singură persoană. Nici nu a fost dată afară din partid! Verificați înainte de a posta! Un girovean informat!

  2. Dar nu mai bine pleacă Arsene și lasa oamenii valoroși sa ajute partidul?

  3. Cum de timp de 24 de ani ati regasit sprijinul si sustinerea de care ati avut nevoie? Daca nu eram noi sa va sustinem nu erati primar atatea mandate Care este defapt realitatea ? De ce dupa 24de ani aceptati sa intrati in tabara adversa?

  4. Când interesele personale nu sunt satisfăcute, e mai simplu să pleci în altă barcă, profitând de faptul că ești primar în funcție și condiționezi rămânerea ta pe scaunul călduț, în funcție de dorințele proprii.

  5. Ce gest urât. După atâţia ani de PSD v-aţi mutat aşa dintr-odată la PNL?

  6. In lume exista mai multe catgorii de oameni , desi pareati a fi un om de valoare ati dat dovada ca nu sunteti decat un egoist si un nerecunoscator fata de partidul care va dat putere si care va facut ce sunteti astazi.

  7. Hot cu vechime, care realizeaza dupa 24 de ani ca nu mai merge asa si cauta sprijin in alta parte.

  8. La sondajul de opinie realizat in comuna Pastraveni locuitorii acesteia nu i-au mai acordat domnului Onisei prima sansa ca si candidat la primaria comunei astfel incat domnia sa nu a mai fost nominalizat pentru aceasta functie. Sa fie acesta adevaratul motiv pentru care a hotarat sa plece la alt partid!? Sau o fi doar o coincidenta…de fapt a avut o revelatie…dupa 24 ani..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.