Primar arestat! Job contra favoruri sexuale!

Un primar din județul Argeș a fost reținut luni de polițiști pentru 24 de ore fiind acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale. „Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești”, a transmis luni IPJ Argeș, scrie presa centrală.

Conform polițiștilor, din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine. Luni, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca marți să fie dispuse măsuri preventive. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, este vorba de primarul comunei Călinești.

De altfel, PSD Argeș a anunțat suspendarea acestuia din funcțiile politice. „Organizația PSD Argeș a decis suspendarea lui Mihai Georgescu, primar al comunei Călinești, din toate funcțiile politice, așteptând în continuare rezultatele anchetei în desfășurare. Nu dorim să ne implicăm și să discutăm despre viața privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, a transmis recent PSD Argeș.

V.N.