Prima contradicție între Prefectură și DRDP Iași: Soroceanu spune că trebuie studiu pentru dâmburi, Laicu zice că e deja licitație…

Contradicție frontală între afirmațiile făcute de Prefecta de Neamț, Daniela Soroceanu și directorul de la DRDP Iași pe tema dâmburilor și prăpăstiilor de la Hangu-Poiana Teiului de pe drumul național.
În timp ce Soroceanu (numită în funcție la propunerea șefului PSD Neamț, Ionel Arsene) spune că e nevoie de un studiu tehnic pentru problema respectivă și abia apoi se pune problema intervenției cu reparații, directorul de la DRDP Iași (Ovidiu Laicu, despre care presa din Iași zice că stă pe funcție pentru că e un protejat al lui Arsene) spune că respectiva problemă este … la a treia licitație. Adică ar avea studii în spate, că doar nu faci licitație dacă nu știi pentru ce anume, nu?

Într-un comunicat emis după o ședință a CJSU Neamț (organism condus, de drept de prefect), un punct distinct se referea la alunecările de teren care au afectat platforma DN 15: <<3. Alocarea în regim de urgență a resurselor financiare necesare contractării unui studiu geotehnic și a unei expertize tehnice în vederea identificării unor soluții de intervenţie pentru punerea în siguranţă a zonei afectate de alunecările de teren şi reabilitarea platformei DN 15. În baza concluziilor şi recomandărilor expertului tehnic, se va elabora un proiect tehnic de către un proiectant de specialitate, proiect ce va cuprinde soluţiile tehnice stabilite prin expertiza tehnică>>. (Detalii – Vrutu-i gratis! Prefecta se face că cere 70 milioane euro de la Guvern pentru DN Bicaz-Poiana Largului)

Însă dintr-un alt comunicat în care directorul Laicu spunea el cum Ionel Arsene e preocupat constant de starea drumurilor naționale, aflăm că: <<Pe tronsonul DN 15, Poiana Largului – Bicaz, avem un număr de 18 puncte cu calamităţi, care au fost evaluate şi scoase la licitaţie, dar, deşi avem prevăzute resurse financiare, niciun constructor nu şi-a manifestat interesul pentru a contractarea lucrărilor. În continuare, facem eforturi pentru găsirea unui constructor li demararea lucrărilor>>. (Detalii – SCANDALOS: Odă în “metru comunist” pentru şeful CJ Neamţ, de la Drumuri şi Poduri ).

Deci două afirmații total diferite făcute de doi demnitari PSD (povestea cu „apolitici”) n-o cred nici neamurile lor). Să vrea cineva să arunce astfel de discursuri contradictorii în mod intenționat spre opinia publică, ca lumea să nu mai înțeleagă nimic? Sau mega-specialiștii puși în funcții pe model Videle nu reușesc nici să se pună de acord deși sunt promovați/protejați de același tătuc?

Deci, cine minte? Prefecta Soroceanu (un om al lui Arsene) sau Laicu (alt om al lui Arsene)?

D.V.
sursa foto POG

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Prima contradicție între Prefectură și DRDP Iași: Soroceanu spune că trebuie studiu pentru dâmburi, Laicu zice că e deja licitație…

  1. D-le Vinca, e simplu de aflat cine minte!Daca exista acele licitatii, ele ar trebui sa apara undeva:pe SEAP, pe site-ul DRDP, intr-o publicatie oarecare…Puteti cere aceste date d-lui Laicu , asa, pentru informarea cetatenilor din Neamt!

  2. Astia de la drumuri sunt niste nenorociti! Pentru ce platim vignete, taxe de drum în carburant? nu au fost in stare sa repare 30 km de drum in ultimii 25 de ani ci doar au carpit in bataie de joc

Lasă un răspuns